12.3 C
Dalfsen
vrijdag 9 juni 2023
No menu items!
HomeZakelijkRabo Prinsjesdaglezing

Rabo Prinsjesdaglezing

Rabo Prinsjesdaglezing met Mathijs Bouman: een inspirerende ochtend die ondernemend Vechtdal en regio Zwolle verbindt.

“Het is niet zo in de economie dat een recessie dichterbij komt als het een lange tijd goed is gegaan.” Deze en meer interessante bevindingen deelde Mathijs Bouman op woensdag 25 september bij de Rabo Prinsjesdaglezing.

{loadmoduleid 133}

In alle vroegte verzamelden ruim 180 genodigden, waaronder mkb ondernemers, grootzakelijke bedrijven en verschillende vertegenwoordigers van gemeenten uit het Vechtdal en de regio Zwolle, zich woensdag 25 september bij Mooirivier Hotel en Congres in Dalfsen. Op deze uitstekende locatie was er allereerst tijd om te netwerken onder het genot van een kop koffie of thee en een smakelijk broodje. Rond kwart voor negen werden de aanwezigen uitgenodigd om plaats te nemen in de grote zaal, waarna de directievoorzitter van Rabobank Vaart en Vechtstreek, Klaas Feenstra, de bijeenkomst opende.

Een wereld in verwarring

“We leven in een wereld in verwarring”, aldus Feenstra. Een wereld die constant aan grote veranderingen onderhevig is. Veranderingen die keer op keer van invloed zijn op onze acties in het bedrijfsleven. Maar niet alleen het bedrijfsleven voelt veranderingen, ook de consument. Ons kabinet speelt hier jaarlijks op in door op de derde dinsdag van september de plannen voor het aankomende regeringsjaar bekend te maken. Een week nadat de Koning Willem Alexander de Troonrede las, is het dan ook tijd voor nadere uitleg over de invloed van deze plannen. Klaas Feenstra nodigde daarvoor graag econoom en journalist Mathijs Bouman uit op het podium om hier verder op in te gaan.

Een aangename, prettige Prinsjesdag

“Ik vond het een hele aangename, prettige Prinsjesdag”. Met deze uitspraak begon Bouman zijn visie op de Troonrede. Aangenaam, omdat het kabinet niet alleen met woorden kwam dit jaar, maar ook met daden. Lastenverlichting voor de burgers, extra uitgaven in sectoren zoals de woningmarkt, defensie, jeugdhulp en rechtspraak én daarbij ook aandacht voor het milieu. Diverse onderwerpen werden aangekaart, waarop Mathijs de zaal van harte uitnodigde om te reageren. In een tijdsbestek van ongeveer drie kwartier werden de kabinetsplannen zo op scherpe en humoristische wijze doorgenomen. Plannen van een kabinet dat midden in de wedstrijd de regels aan het veranderen is. “Maar dat is niet zo erg” volgens Bouman. Rond tien uur was het tijd om af te sluiten en kon er onder het genot van een hapje en een drankje worden nagepraat.

Geslaagde editie Rabo Prinsjesdaglezing

De jaarlijks terugkerende Rabo Prinsjesdaglezing was ook dit jaar weer een groot succes dat ondernemers, gemeenten en organisaties uit de regio Zwolle en het Vechtdal verbindt. Door samen te werken is er immers meer ruimte om de economische regio Zwolle op een duurzame manier te laten groeien en bloeien.

- Advertisment -

Meest Populair