16.4 C
Dalfsen
maandag 5 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsJeugdbrandweer Dalfsen naar Landelijke finale in Hardenberg

Jeugdbrandweer Dalfsen naar Landelijke finale in Hardenberg

Jaarlijks worden er door Jeugdbrandweer Nederland wedstrijden georganiseerd voor 156 jeugdkorpsen in ons land. Op zaterdag 5 oktober 2019 spelen de  tien beste ploegen van de junioren (12 t/m 15 jaar) en de tien beste ploegen van de aspiranten (16 t/m 18 jaar) om de landstitel in Hardenberg.

Voorafgaand aan de finale zijn er voorrondes gespeeld. De drie beste korpsen uit deze voorrondes hebben zich geplaatst voor de halve finale. De vijf beste korpsen uit de halve finale nemen deel aan de landelijke finale.

Vanuit Veiligheidsregio IJsselland strijden de junioren van Kampen-IJsselmuiden en de aspiranten van Dalfsen om de titel. Naast deze korpsen doen ook de korpsen van Lelystad, Waardenburg, Ede, Sliedrecht, Albasserdam, Den Bommel, Zwijndrechtsewaard, Goes, Vlissingen, Huizen, Vinkeveen, Herwijnen, Oisterwijk en Waalre mee.

{loadmoduleid 133}

Wedstrijddag

Er wordt een uitdagend en realistisch scenario voor de deelnemers uitgezet, waarin zij hun vaardigheden, deskundigheid en ervaring kunnen tonen. De korpsen ontvangen bij aanvang van hun speeltijd een melding waarop zij uitrukken. De locatie is vooraf niet bekend bij de deelnemers.

Wanneer              : Zaterdag 5 oktober 2019
Tijdstip                  : 09.00 uur tot 16.30 uur, aansluitend prijsuitreiking
Plaats                    : Hardenberg

Geïnteresseerden die de finale willen bijwonen, kunnen zich op de dag zelf melden bij de brandweerkazerne in Hardenberg (Europaweg 10). Bezoekers krijgen daar de exacte locatie van de wedstrijd.

Jeugdbrandweer Nederland

Stichting Jeugdbrandweer Nederland is, net als alle andere brandweerkorpsen, onderdeel van Brandweer Nederland. Zij bestaan sinds 2006 maar hun roots gaan terug tot 1969. Het doel van de stichting is onder andere het bevorderen van de oprichting van jeugdbrandweerkorpsen als onderdeel van de gemeentelijke en/of regionale brandweerkorpsen in Nederland.

- Advertisment -

Meest Populair