21.3 C
Dalfsen
zondag 28 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsAutoMaatje Dalfsen dringend op zoek naar chauffeurs

AutoMaatje Dalfsen dringend op zoek naar chauffeurs

De sociale vervoersdienst AutoMaatje is DE oplossing voor mensen met een mobiliteitsvraag. Het is een project van Saam Welzijn, ondersteunt door de ANWB. Het werkt heel simpel; iemand wil van A naar B en belt met AutoMaatje Dalfsen. Dan wordt er een match gezocht met een vrijwillige chauffeur. De chauffeurs zijn mensen  met een auto, tijd en die met plezier iets willen betekenen voor de inwoner van de Dalfsen met een vervoersvraag. De gereden km. worden door de “klant” betaald aan de chauffeur. AutoMaatje is niet inzetbaar voor woon – werkverkeer en of vervoer t.b.v. onderwijs.

Door het verzorgen van een rit helpt de chauffeur een inwoner om mee te blijven doen aan de maatschappij. Mobiliteit is vrijheid, nietwaar? De chauffeurs hebben van te voren een aanmeldingsgesprek gehad en daarbij aangegeven wanneer ze beschikbaar zijn of wat de mogelijkheden van de auto zijn (een hoge instap heeft, of er een rolstoel of rollator meekan e.d.). ANWB AutoMaatje heeft geen vervoersplicht  omdat het geen taxibedrijf is. Ook een chauffeur staat het altijd vrij om een rit al dan niet te accepteren.  

{loadmoduleid 137}

AutoMaatje is een groot  succes en kent veel blije gebruikers. Het heeft in 2019 tot nu toe al 648 ritten gereden voor de 167 ingeschreven “klanten”. De ritten worden uitgevoerd door de 22 beschikbare chauffeurs. 

Doordat het aantal aanvragen toeneemt komt het helaas wel eens voor dat er voor een gevraagde rit geen chauffeur beschikbaar is. Vandaar natuurlijk ook deze oproep.

Omdat nee verkopen nooit leuk is, zoekt de organisatie van AutoMaatje Dalfsen per direct naar, inwoners (jonger dan 75 jaar) uit het dorp Dalfsen, die ons team van chauffeurs wil komen versterken.

Door de inzet van chauffeurs blijven mensen langer meedoen in de samenleving.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met AutoMaatje Dalfsen.

AutoMaatje Dalfsen: 06-28338624
Saam Welzijn:0529-793012
Mailen kan ook [email protected]

- Advertisment -

Meest Populair