18.3 C
Dalfsen
zondag 4 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsSinterklaasactie Humanitas in volle gang

Sinterklaasactie Humanitas in volle gang

Kinderen van ouders in de gemeente Dalfsen die moeten rondkomen van een minimuminkomen, ontvangen ook dit jaar weer een Sinterklaascadeautje via Humanitas. De stichting werkt samen met winkeliers en de Protestantse Gemeente in Dalfsen. Vrijwilligers zijn al weken bezig om voor de 130 kinderen iets leuks te kopen.

Het is het tweede jaar dat coördinator Marian Bekedam zich inzet voor de actie, maar het project loopt al jaren en is intussen een traditie op zich geworden. “Dit jaar zijn er 65 gezinnen in Dalfsen, Lemelerveld, Nieuwleusen en Oudleusen die moeten rondkomen van een minimuminkomen. Zij krijgen de vraag of zij willen meedoen. Op deze manier willen we ook deze kinderen een moment van blijdschap geven en het gevoel dat er ook aan hen gedacht wordt”, zegt Bekedam.  “Met de verlanglijstjes die ik ontvang, gaan de gemeenteleden van de Protestantse kerk in Dalfsen en Oudleusen op pad om cadeautjes te vinden. Per kind kopen zij iets voor tien tot vijftien euro. Daarnaast vragen we om er een zak pepernoten bij te doen. Hier wordt ruimschoots gehoor aan gegeven.”

{loadmoduleid 137}

Sponsoren
Aan de lijstjes is een code gekoppeld waarmee de kerkleden korting krijgen bij de Hema en de speelgoedwinkel van Lindenburg. Bekedam vond de plaatselijke Jumbo bereid om big shoppers te leveren waar de cadeautjes per gezin in worden verzameld. De allerkleinsten ontvangen dit jaar ook een boekje van Nijntje, dat Humanitas mag uitdelen namens de HEMA foundation. “Inmiddels staat mijn hele hal vol met tassen.”

Niet vanzelfsprekend
Naast deze jaarlijkse actie, heeft Humanitas deze kinderen  afgelopen zomer voor het eerst een vakantietas aangeboden. Deze actie organiseert Humanitas in samenwerking met de Ontmoetingskerk in Nieuwleusen. Bekedam: “Het is fantastisch om dit vrijwilligerswerk te doen. Ook de winkeliers en de gemeenteleden van beide kerken zijn erg betrokken. Bij de Sinterklaasactie hebben we vooral contact met ouders, maar bij het afgeven van de vakantietas zien we de kinderen vaak ook zelf. Ze vliegen ons soms gewoon om de hals van blijdschap. Dan merk je dat een cadeautje krijgen niet voor iedereen vanzelfsprekend is.”

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisment -

Meest Populair