21.3 C
Dalfsen
zondag 28 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsKennismaken met Mindfulness

Kennismaken met Mindfulness

Op maandag 9 december start Impluz met de training ‘kennismaken met Mindfulness’ in Dalfsen. De cursus heeft als doel mensen te laten kennismaken met Mindfulness, te leren omgaan met stress en hen te leren in het ‘hier en nu’ te leven.

De eisen die aan mensen in het dagelijks leven gesteld  worden, gepaard gaande met veel verschillende taken en rollen, leiden ertoe dat mensen met grote snelheid leven. Dit kan als gevolg hebben dat signalen van (hoge) stress worden genegeerd of zelfs niet meer als signalen worden herkend. Dit leidt vervolgens tot zowel lichamelijke als psychische chronische stressreacties. Mindfulness heeft bewezen het psychisch welbevinden te verbeteren en leert mensen adequater omgaan met bijvoorbeeld chronische pijn, stress en somberheid.

{loadmoduleid 137}

In de training ‘kennismaken met Mindfulness’ leren mensen meer in het hier en nu te leven en leren ze anders omgaan met zorgelijk gedachten en stress. Men leert meer afstand te nemen van gedachten en gevoelens en leren minder op de automatische piloot te reageren.

De training bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en bestaat vooral uit het oefenen van de Mindfulness oefeningen zoals adem- en bewegingsoefeningen. Ook worden ervaringen uitgewisseld welke opgedaan worden tijdens de oefeningen. De training gaat van start op maandag 9 december van 9.30-11.30 uur. De overige data zijn 16 december en 6 + 13 januari. De bijeenkomsten vinden plaats  in de Trefkoele + in Dalfsen.

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie en/of aanmelden kan er contact opgenomen worden met het secretariaat van Impluz, 0570-604900  of [email protected]. Ook kunt u zich aanmelden via de website www.impluz.nl/cursussen.

- Advertisment -

Meest Populair