18.3 C
Dalfsen
zondag 4 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsKrijg een eerste indruk van de toekomstvisie!

Krijg een eerste indruk van de toekomstvisie!

Hoe ziet de gemeente Dalfsen er over 10 jaar uit? Dat was het gespreksonderwerp tijdens het ‘Rondje van Dalfsen’ dat in 2019 werd gemaakt.  Raadsleden, de burgemeester, collegeleden en ambtenaren trokken met een mobiel café en thema bijeenkomsten de kernen in om met inwoners in gesprek te gaan over die toekomst. Vraag daarbij was: “Wat vind jij belangrijk voor Dalfsen?” Deze bouwstenen zijn gebruikt voor het schrijven van de toekomstvisie. Om een beeld te geven van wat die is, geven wij belangstellenden alvast de kans om een ‘sneak preview’ te nemen.

{loadmoduleid 137}

In verschillende stappen zijn de bouwstenen voor de nieuwe toekomstvisie verzameld. Tijdens de rondgang met het mobiele café zijn uit de reacties thema’s verzameld die vervolgens zijn besproken bij de thema bijeenkomsten; SamenLeven, SamenWerken en SamenWonen. Op die avonden is over diverse onderwerpen gesproken, bijvoorbeeld over sociale samenhang, vrijwilligerswerk, vergrijzing, duurzaamheid, mobiliteit, woonvormen en de samenwerking met elkaar en de gemeente. In alle gesprekken viel op dat de grootste kracht van Dalfsen zit in de onderlinge verbondenheid van de gemeenschap.

Eerste indruk van 18 tot en met 23 januari

De opgehaalde informatie is gebruikt voor het schrijven van de toekomstvisie van de gemeente Dalfsen. Velen uit de gemeente hebben een bijdrage gegeven, daarom willen we ook graag iedereen een vooruitblik geven op de nieuwe toekomstvisie. Dat kan van 18 januari tot en met 23 januari op www.dalfseningesprek.nl Neem een kijkje en laat een berichtje achter. We horen heel graag welk gevoel de toekomstvisie je geeft. Met de visie geven we richting aan de Dalfser gemeenschap en onze onderlinge verbinding. Vandaar dat we vragen om het gevoel dat de visie oproept. In 2020 en daarna blijven we met inwoners en ondernemers in gesprek over de verdere invulling. Denk daarbij aan de omgevingsvisie die nader wordt ingevuld en inhoudelijk zal gaan over de inrichting van onze leefomgeving.

Volgende stappen

Voor nu eerst de grote lijn naar de toekomst.  De reacties geven een beeld van hoe de toekomstvisie ervaren wordt. Mogelijk passen we naar aanleiding daarvan nog wat aan. Eind januari gaat de toekomstvisie naar het college, waarna in maart de gemeenteraad er een besluit overneemt.

- Advertisment -

Meest Populair