21.3 C
Dalfsen
zondag 28 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsOok dit jaar weer op 2 februari de Marie Kievitsbosch wandeling

Ook dit jaar weer op 2 februari de Marie Kievitsbosch wandeling

Ook dit is er weer een Marie Kievitsbosch wandeltocht, weer op 2 februari, op de dag dat de echte Marie Kievitsbosch altijd jarig was. Marie Kievitsbosch  heeft bijna haar hele werkzame leven hier in het Sterrebos doorgebracht. Ze heeft daar maar liefst 13 kinderen grootgebracht en was eigenlijk ook de hulpmotor bij het oprichten van de camping aldaar.

{loadmoduleid 137} 

Heel wat werk heeft ze daar verzet. Dat begon elke ochtend al met zo’n 40 pannenkoeken bakken als ontbijt voor haar gezin en ik weet niet hoeveel sneetjes brood werden er gesmeerd. Vervolgens moesten de toiletgebouwen schoon en ook de kantine, waar ze later die dag hielp met koken en de afwas doen. O ja, tussen door moest ook het warm eten voor 15 personen elke dag klaar. Zelfs was er nog tijd voor sokken stoppen en breien en een groentetuin onderhouden. Zo rond 2 febr. hebben we er een traditie van gemaakt om een wandeltocht naar haar te noemen.

Dit jaar is aan deze wandeltocht een goed doel gekoppeld. Marian Kamphuis de BakSTER uit Dalfsen gaat op deze manier geld inzamelen. De deelname aan deze wandeltocht is 7,50 per persoon, maar let op: u wordt wel ontvangen met een kop koffie met gebak gemaakt door Marian en vervolgens gaat u wandelen, 6 kilometer. Marian Kamphuis: (De BakSTER) de opbrengst wordt gedoneerd aan de Antoni van Leeuwenhoekfoundation. Deze doen wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Het doel van de stichting en waarom er zoveel geld voor nodig is, is hoogstaand wetenschappelijk onderzoek wat enorm veel geld kost,  en waardoor nieuwe medicatie en of behandelingen kunnen zorgen voor minder kanker. Het is de ambitie van het Antoni van Leeuwenhoek om iedere patiënt de juiste zorg te kunnen geven. Marian is hier op gekomen omdat zelf een hele goeie kennis had verloren aan deze ziekte.

Wandel gezellig mee zondag 2 febr. U kan starten vanaf 13.30 uur bij partycentrum Het Boskamp Sterrebosweg 2 in Dalfsen. Na terugkomst is er weer snert, balkenbrij, glühwein en warme chocolade verkrijgbaar, maar dat zit natuurlijk niet bij die prijs in. Geniet van een prachtige zondagmiddag in het Vechtdal en doe mee.

Op de foto: Links Marie Kievitsbosch en rechts Marian Kamphuis

- Advertisment -

Meest Populair