18.3 C
Dalfsen
zondag 4 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsCollege B&W wil alvast aantal verbeteringen rotonde Kampmansweg Dalfsen doorvoeren

College B&W wil alvast aantal verbeteringen rotonde Kampmansweg Dalfsen doorvoeren

Het college van B&W wil alvast een aantal verbeteringen ter hoogte van de rotonde Kampmansweg doorvoeren. Dit heeft voornamelijk betrekking op fietsers die daar de Koesteeg en Rondweg oversteken. De verbeteringen zijn vooruitlopend op het onderzoek naar de effecten van verschillende ontwikkelingen in Dalfsen op de verkeerssituatie op de Rondweg en de Koesteeg. De behoefte aan zo’n totaalvisie is tijdens de raadsvergadering op 27 juni 2019 door de raadsfracties aangegeven. Het onderzoek staat gepland in de loop van 2020, gelijk met het opstellen van het bestemmingsplan voor de uitbreiding van Oosterdalfsen. Het voorstel voor de eerste verbeteringen wordt 3 februari informerend besproken in de raadscommissie.

{loadmoduleid 137}

Wethouder Van Leeuwen: “Er wordt al langere tijd gesproken over de verkeersveiligheid ter hoogte van rotonde Kampmansweg. Een definitieve keuze tussen de twee overgebleven varianten wordt in afwachting van de totaalvisie nog niet gemaakt. De uitbreiding van Oosterdalfsen zal gevolgen hebben voor het verkeer. Dit wordt de komende tijd onderzocht. De uitkomsten hiervan zullen mede bepalend zijn voor de definitieve keuzes met betrekking tot alle rotondes, de Rondweg en de Koesteeg.”

De verbeteringen die alvast doorgevoerd kunnen worden, houden in dat de fietspaden aan de kant van de Thomas a Kempislaan en Wilhelminastraat ruimer worden (ook in de bochten) en dat er meer opstelruimte voor fietsers wordt gemaakt op de geleiders in het midden van de Rondweg en Koesteeg.

Aanleiding

Eind 2018 heeft de gemeenteraad het college opdracht gegeven drie varianten voor het verbeteren van de verkeersveiligheid van rotonde Kampmansweg nader uit te werken. Op basis van de nadere uitwerking heeft het college in mei 2019 besloten de ongelijkvloerse varianten af te laten vallen (fietsbrug of fietstunnel) en variant 1 (optimalisatie van huidige situatie met fietsers uit de voorrang) en variant 2 (aanpassen van rotonde, zodanig dat fietsers in de voorrang komen) te willen laten onderzoeken op (technische) haalbaarheid. Tijdens de raadsvergadering op 27 juni 2019 is vanuit de raadsfracties aangegeven dat er behoefte is aan een totaalvisie voor de verkeersontsluiting via Rondweg en Koesteeg en de aanpak van rotonde Kampmansweg daarom in tijd naar achter te willen schuiven. Wethouder Van Leeuwen heeft aangegeven zich hierin te kunnen vinden en ook te willen kijken of vooruitlopend op de totaalvisie kleinschalige maatregelen genomen kunnen worden. Naar aanleiding hiervan is een sobere variant opgesteld.

Afhankelijk van de uitkomsten uit het onderzoek in 2020 besluit de gemeenteraad wat een geschikte definitieve oplossing is voor de verkeerssituatie bij de Rondweg en Koesteeg.

- Advertisment -

Meest Populair