12.4 C
Dalfsen
zondag 4 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsNieuwbouw appartementen en kantoor op locatie Gruthuuske

Nieuwbouw appartementen en kantoor op locatie Gruthuuske

Onlangs heeft de gemeente Dalfsen, in samenwerking met woonstichting Vechthorst en woonzorgcentrum Rosengaerde, de plannen voor nieuwbouw op de locatie van het Gruthuuske en het huidige kantoor van Rosengaerde gepresenteerd aan omwonenden. Hierbij gaat het om de hoek van de Pastoriestraat en Pleijendal in Dalfsen. Het voorstel is om appartementen en een vervangende kantoorruimte voor Rosengaerde te ontwikkelen. De plannen zijn nog in een zeer vroeg stadium en bestaan uit een zogenaamde ‘massastudie’. Dat betekent dat er is nagedacht over de grootte van het gebouw, waar er groen blijft of toegevoegd wordt en waar plaats is voor parkeren.

{loadmoduleid 137}

Overlast en kunstwerk

De plannen zijn goed ontvangen in de buurt. Wel vragen buurtbewoners aandacht voor de tijdelijke situatie na de sloop van de oude panden, met als doel om zo min mogelijk overlast te ervaren. De gemeente heeft toegezegd het terrein na de sloop netjes te maken en hier gras in te zaaien. Ook was het de wens van inwoners om het kunstwerk in de muur van het Gruthuuske te behouden. De gemeente heeft het kunstwerk inmiddels netjes laten verwijderen, waardoor het kunstwerk is veilig gesteld. Hiermee krijgt het mogelijk een plekje in de nieuwbouw.

Parkeren

Ook waren inwoners bezorgd over het parkeren van auto’s in de wijk. Zo zijn ze van mening dat nieuwbouw niet tot extra parkeerdruk mag leiden. Wethouder André Schuurman kan zich vinden in deze wens. “Het gebouw wordt getoetst aan de nieuwste parkeernormen en parkeren moet op eigen terrein worden ingepast”. Bewoners hechten ook waarde aan een dorpse architectuur van het nieuwe gebouw. Zo zijn ze van mening dat het geen platte doos mag worden en er moet een mooie kap op het gebouw.

De gemeenteraad buigt zich eind april over de plannen. Als de gemeenteraad akkoord is met de plannen en het verdere proces volgens planning verloopt, start de bouw naar verwachting in het voorjaar van 2021.

- Advertisment -

Meest Populair