18.3 C
Dalfsen
zondag 4 juni 2023
No menu items!
HomeKunst & CultuurSchildergroep Bellingeweer exposeert

Schildergroep Bellingeweer exposeert

De leden van schildergroep Bellingeweer exposeren van 28 februari tot 8 april  2020 hun werken in de foyer van het gemeentehuis van Dalfsen.

De groep werd opgericht in 1971 en bestaat momenteel uit 17 leden van verschillende pluimage. Ondanks haar lange bestaan is de doelstelling al die jaren eigenlijk steeds het zelfde gebleven, namelijk om met elkaar en toch ieder voor zich iets moois neer te zetten, elkaar te stimuleren en jezelf beeldend te blijven ontwikkelen.  Eén keer in de 2 weken komen ze om te schilderen bij elkaar in de Baron van Dedemschool in de buurtschap Emmen. Elk jaar worden onder begeleiding van kunstenares Riët Stegehuis  een  4- tal thema’s op zijn of haar eigen wijze uit gewerkt.

{loadmoduleid 137}

Voor deze expositie is gekozen voor het thema “Orde & chaos”.  Elk lid heeft op zijn eigen manier invulling gegeven aan dit thema. Opruimen van kleuronderdelen uit een schilderij, een collage van rommel, afval in de oceaan etc. Het resultaat is een interessante en boeiende verzameling van diverse afbeeldingen, collages en schilderijen. Ook het gebruikte materiaal is divers: olieverf, pastel, acryl , lucifers, plastic rommel en zand.

In de vitrines exposeren ze kleiner werk van het thema; “Bomen, pen of penseel & inkt”.

De exposities zijn te bezichtigen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis van 28 februari tot 8 april 2020. Informatie: www.schildergroep-bellingeweer.nl.

Deze jubileum expositie is te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag van 9.00 tot 20.00 uur, dinsdag t/m donderdag van 9.00 tot 16.30 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.

- Advertisment -

Meest Populair