12.3 C
Dalfsen
vrijdag 9 juni 2023
No menu items!
HomeSportVoor Elkaar, de toekomstvisie van Dalfsen

Voor Elkaar, de toekomstvisie van Dalfsen

In het Overijsselse Vechtdal, vlakbij Zwolle, ligt een groene gemeente met vijf kernen en een uitgestrekt buitengebied. Het is hier uitstekend wonen, heerlijk ontspannen en goed ondernemen. Met deze zin begint de toekomstvisie van de gemeenschap Dalfsen met als titel ‘Voor Elkaar’. De toekomstvisie biedt een perspectief hoe de eigenheid van de gemeenschap een stevige basis kan zijn bij de kansen en uitdagingen van morgen. Eind maart wordt het ter besluitvorming aangeboden aan de gemeenteraad van Dalfsen.

Met elkaar gemaakt

Hoe willen wij dat onze gemeente er over tien jaar uit ziet? En wat is er voor nodig om dit voor elkaar te krijgen? In de afgelopen periode hebben raadsleden, de burgemeester, collegeleden en ambtenaren hier tijdens het Rondje van Dalfsen over nagedacht. Met het mobiele café en tijdens de thema-avonden is samen met inwoners uit alle kernen nagedacht en gesproken over onder meer deze vragen. De uitkomsten daarvan zijn gebruikt voor het schrijven van de toekomstvisie ‘Voor Elkaar’. Met een sneak preview zijn halverwege januari reacties op een eerste versie ontvangen. Geen van de reacties gaf aanleiding tot een grootse omslag qua opbouw en inhoud. Wel is inhoudelijk een aantal wijzigingen gedaan, veelal een aanscherping, aanvulling of verduidelijking. De intentie van het visiedocument is richting geven aan de Dalfser gemeenschap om de onderlinge verbinding te blijven koesteren en ontwikkelen.

Hoe gaat de besluitvorming verder?

Het college heeft de toekomstvisie ter vaststelling aangeboden aan de raad.  De gemeenteraad behandelt de toekomstvisie op 23 maart 2020. Ter voorbereiding komt de visie in één van beide commissievergaderingen aan de orde. Dit is 2 maart 2020 of 9 maart 2020. Bij een positief besluit van de gemeenteraad beschikt Dalfsen eind maart over een nieuwe toekomstvisie. Benieuwd naar hoe we tot de toekomstvisie zijn gekomen en wat er in het concept staat? Kijk op www.dalfseningesprek.nl.

- Advertisment -

Meest Populair