17.9 C
Dalfsen
woensdag 31 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsTijdelijk afsluiting Raadhuisstraat

Tijdelijk afsluiting Raadhuisstraat

DALFSEN – Het einde van de realisatie van het Waterfront is in zicht. De laatste fase van bouwdeel 3 is bijna afgerond en de werkzaamheden aan het straatwerk rondom dit bouwdeel zijn gestart. Als laatste wordt het straatwerk in de Raadhuisstraat aangepakt. Dat betreft het deel dat loopt vanaf de Eshuisstraat richting de Vechtdijk. Voor het behouden van een veilige werkomgeving en een snelle doorlooptijd wordt de Raadhuisstraat vanaf 16 maart tijdelijk afgesloten.

{loadmoduleid 137}

In verband met deze tijdelijke afsluiting is het noodzakelijk om de verkeerscirculatie, het gebruik van de wegen door verkeer, aan te passen.  Vanuit het oogpunt van veiligheid en voor een snelle doorlooptijd van de werkzaamheden hebben de ontwikkelaar OCW en de gemeente Dalfsen er voor gekozen om vanaf 16 maart 2020 een week lang de Raadhuisstraat deels af te sluiten. Deze afsluiting geldt voor het gemotoriseerd verkeer dat van en naar de Vechtdijk rijdt. Het is niet mogelijk om via de Raadhuisstraat de Prinsenstraat in te rijden. Het gemotoriseerde verkeer wordt daarom omgeleid. Fietsers kunnen door af te stappen en de fiets aan de hand te nemen, wandelend gebruik maken van de voetpaden en zo hun route vervolgen in de Raadhuisstraat. Fietsers die gebruik maken van de route Prinsenstraat richting station Dalfsen en andersom worden bij de afsluiting begeleid door verkeersbegeleiders en kunnen deze route blijven volgen.

Tijdelijke maatregel

De afsluiting gaat in op maandag 16 maart vanaf 6:00 uur en loopt door tot en met vrijdag 20 maart 2020. Mochten de werkzaamheden uitlopen en een vervolg krijgen in de week van 23 maart dan wordt er een tijdelijke maatregel ingesteld om de Raadhuisstraat en Prinsenstraat gedurende het weekeind open te stellen! Wethouder van Leeuwen: ”Deze tijdelijke aanpassing is noodzakelijk. Wij realiseren ons dat bewoners, ondernemers en bezoekers hier hinder van ondervinden. Wij proberen de overlast zo veel mogelijk te beperken en vragen om uw begrip”.

Omleiding

Door de afsluiting geldt een omleidingsroute voor het gemotoriseerd verkeer van en naar het Waterfront, voor een gedeelte van het centrum van Dalfsen met name voor de Prinsenstraat en voor het verkeer van en naar het gemeentehuis. De omleiding wordt aangeduid door een bewegwijzerde route.

Uw veiligheid

Uiteraard denken wij aan uw veiligheid. Daarom zetten we het werkterrein af met hekwerk en waarschuwingsborden.

Bij vragen over de werkzaamheden aan de Raadhuisstraat kan contact worden opgenomen met dhr. J. Roelofs van KWS, telefoonnummer: 06-50226317 of mail: [email protected].

- Advertisment -

Meest Populair