20.4 C
Dalfsen
vrijdag 9 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsExtra inloop en informatieavond Centrumplan Dalfsen op 17 maart

Extra inloop en informatieavond Centrumplan Dalfsen op 17 maart

Op dinsdag 17 maart wordt om 19:30 uur in het gemeentehuis van Dalfsen een extra informatieavond gehouden over het centrumplan van Dalfsen. Deze avond wordt de presentatie die op 12 februari is gehouden, herhaald en verder uitgelegd. Voorafgaand aan de presentatie houdt de gemeente vanaf 15:00 uur een inloopmoment in het gemeentehuis, samen met buro MA.AN en BONO Traffics. Hier kunnen belangstellenden de schetsen bekijken, een reactie geven en vragen stellen. Voor zowel de middag als avond kunnen belangstellenden zich aanmelden via www.dalfsblauw.nl.

{loadmoduleid 137}

De komende jaren worden er concrete plannen gemaakt voor de ontwikkeling van het centrum van Dalfsen. Wethouder André Schuurman: “Het einddoel is het centrum van Dalfsen nog meer te laten bruisen. We willen een omgeving creëren waar ruimte is voor meer groen, met plekken om te ontmoeten en waar het prettig winkelen, wonen en leven is voor iedereen.” Inwoners werden via het participatietraject ‘Dalfsblauw past bij jou’ gevraagd mee te denken. De ideeën zijn verwerkt in de Centrumvisie Dorp aan de Vecht. De Centrumvisie is vervolgens vertaald in een aantal schetsen. “We vinden het belangrijk om te horen van inwoners en ondernemers hoe zij denken over de ontwikkeling van het centrum. Daarom willen we iedereen volop de ruimte geven om mee te denken.”

Reageren op de schetsen

De eerste informatieavond was met circa 250 bezoekers een groot succes. Veel bezoekers reageerden op de schetsen. Door de grote opkomst was het echter niet voor iedereen mogelijk om er na afloop persoonlijk over in gesprek te gaan. We willen belangstellenden daarom nogmaals de gelegenheid geven om de presentatie mee te maken en een persoonlijke toelichting op de schetsen te geven. Dat bieden wij tijdens de bijeenkomst op 17 maart waarop iedereen de schetsen kan bekijken en direct kan reageren bij de panelen. De presentatie ’s avonds is vergelijkbaar met die op 12 februari is gegeven.

Inwoners kunnen online nog tot 31 maart reageren op de schetsen via www.dalfsblauw.nl. Ook staan de schetsen opgesteld in het gemeentehuis tot in ieder geval 17 maart. Inwoners kunnen hun hier tijdens openingstijden van het gemeentehuis hun reactie achter laten in een speciale brievenbus.

Aanmelden voor 17 maart

Het inloopmoment start vanaf 15:00 uur en is opgedeeld in 3 blokken van 1 uur, waarop kan worden ingeschreven via www.dalfsblauw.nl. Via deze website kunnen belangstellenden zich daarnaast ook aanmelden voor de presentatie vanaf 19.30 uur.

Naar de gemeenteraad

Gezien de grote betrokkenheid bij de schetsen is voor het verwerken van de reacties meer tijd ingeruimd. Zodoende worden de schetsen nu begin mei in de gemeenteraad besproken. Er worden dan nog geen besluiten genomen. Vaststelling van het Centrumplan vindt naar verwachting in november dit jaar plaats.

- Advertisment -

Meest Populair