16.4 C
Dalfsen
maandag 5 juni 2023
No menu items!
HomeNieuws‘Ach ja, weet je nog wel…’

‘Ach ja, weet je nog wel…’

Vanaf maandag 13 april start het mantelzorgteam met ‘Ach ja, weet je nog…’. Twee keer per week, op maandagochtend en op donderdagochtend, komt een  kleine groepje van mensen met dementie en hun naaste via de tablet of computer online bijeen in een beeldbelprogramma om samen, onder leiding van Janny en Ilja van het mantelzorgteam, herinneringen op te halen.

De meeste mensen met dementie hebben door de coronamaatregelen momenteel geen dagbesteding. Dat betekent in veel gevallen dat ze samen met hun partner of een andere naaste thuis zijn. Het mantelzorgteam gaat online bijeenkomsten organiseren voor mensen met dementie en hun naaste. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we met elkaar herinneringen ophalen aan de hand van verhalen, foto’s, liedjes en gebruiksvoorwerpen. Door samen herinneringen op te halen verbetert het contact tussen de persoon met dementie en de mantelzorger.

{loadmoduleid 137}

De online bijeenkomsten zijn 2 keer per week en duren ongeveer een uur. Het zijn positieve momenten waarmee zowel de mantelzorger als degene met dementie veel plezier kan beleven. ‘Ach ja, weet je nog….’ is een aangepaste variant van de cursus ‘De Kracht van Herinneringen’ .

Mensen die vragen hebben hierover of mee willen doen kunnen zich aanmelden via de email: [email protected] of telefonisch 06-19218070. Ben u (nog) niet zo heel erg vaardig met de computer of de tablet dan gaan wij u (op afstand) helpen om te kunnen beeldbellen met een klein groepje.

- Advertisment -

Meest Populair