21.3 C
Dalfsen
zondag 28 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsErfcoach in de gemeente Dalfsen gestart

Erfcoach in de gemeente Dalfsen gestart

Ze ‘liep’ al een tijdje rond in de gemeente Dalfsen, maar nu het college van B&W het plan van aanpak voor de inzet van de erfcoach heeft vastgesteld, is Yvonne In ’t Veld ook formeel gestart. De erfcoach is onafhankelijk en gaat samen met de erfbewoners van erven in het buitengebied in gesprek om de toekomst van het hele erf te bekijken.

Wethouder André Schuurman:

Er zijn veel ontwikkelingen en opgaven die spelen in het landelijk gebied, denk aan schaalvergroting of juist leegstand, duurzaamheid en nieuwe functies op het platteland. Omdat eigenaren van een erf met veel van deze veranderingen en opgaven te maken krijgen, willen we erfeigenaren die hier hulp bij nodig hebben een steun in de rug geven. Een erfcoach denkt met deze agrariërs en particulieren in het buitengebied mee over de toekomst van het erf, helpt de kansen en mogelijkheden op een rijtje te zetten en kijkt welke stappen er gezet moeten worden.

{loadmoduleid 158}

Toekomstgerichte erven

De erfcoach is onderdeel van het project ‘Toekomstgerichte erven’ van de provincie Overijssel. Dit project is erop gericht om erfeigenaren in het landelijk gebied te helpen hun erf in één keer structureel te verbeteren. Hiermee hoopt de provincie alle erven in Overijssel klaar te maken voor de toekomst, zodat de kwaliteit van het landelijk gebied en de natuur, landbouw en woningmarkt aantrekkelijk blijft.

Keukentafelgesprekken

Een erfcoach werkt onafhankelijk en er zijn geen kosten verbonden aan een gesprek. Zo’n gesprek kan bijvoorbeeld gaan over het vergroenen van het erf, duurzaamheid, bedrijfsontwikkeling en -opvolging, asbestsanering of sociaal emotionele vraagstukken.

Normaal gesproken komt de erfcoach op locatie en wordt het gesprek aan de keukentafel gevoerd, maar vanwege de huidige situatie rond het coronavirus is dit nu niet mogelijk. Echter, er zijn voldoende alternatieven zoals telefonische gesprekken of beeldbellen. Bent u bijvoorbeeld een stopper die deelneemt aan een stoppersregeling en weet u niet zo goed wat u met uw erf wilt? Of heeft u andere plannen in het buitengebied van de gemeente Dalfsen waarvoor u gebruik wilt maken van de diensten van de erfcoach? Dan kunt u bellen of een mail sturen naar:

Yvonne In ’t Veld
06 – 10 98 22 76
[email protected]

- Advertisment -

Meest Populair