In februari en maart wist Toneelvereniging Oese Volluk in Nieuwleusen, Dedemsvaart, Ommen en Dalfsen duizenden belangstellenden te boeien met het toneelstuk “Opoe in the War”. Alle zalen waren ruim van te voren uitverkocht. Het blijspel over de bevrijding in het Vechtdal zou nog éénmaal op de planken gebracht worden in de Trefkoele+ maar de coronacrisis gooide roet in het eten.

(Advertentie)
Opoe “in the War” op TV

{loadmoduleid 137}

Het was de bedoeling van VechtdalLeeft TV het blijspel ergens in juni op de buis te brengen. Door de crisis is daar nu verandering in gekomen. In goed overleg met Toneelvereniging Oese Volluk wordt het stuk nu tijdens het bevrijdingsweekend op de buis gebracht. Het toneelstuk, dat uit drie bedrijven bestaat, wordt gedurende het Paasweekend elke dag compleet uitgezonden. Het eerste bedrijf is op 11, 12 en 13 april om 14.00 uur te zien, het tweede bedrijf vanaf 15.00 uur en het laatste bedrijf begint om 16.00 uur. De bedrijven duren ongeveer 45 minuten, dus na elk bedrijf kan de kijker, net als in het theater, even pauzeren.

Opoe in the War gaat in drie bedrijven met grote stappen door de vijf oorlogsjaren, waarbij een beeld geschetst wordt, hoe de oorlog in deze regio is beleefd. Het is een blijspel met een serieuze ondertoon. Het speelt zich af in de werkplaats van Evert Eijkenaar, bij de houtzagerij van Johanna en Evert, waar in de oorlog ook onderduikers verborgen werden gehouden.

Tijdens het bevrijdingsweekend zullen er naast het toneelstuk ook nog een aantal andere verhalen over de bevrijding in het Vechtdal te zien zijn op VechtdalLeeft TV.

Zoals gebruikelijk tijdens de crisis is er ook op zondag om 19.00 uur en maandag om 11.00 uur een kerkdienst of overdenking te zien. Veel afwisseling en voor ieder wat wils op VechtdalLeeft TV tijdens het Paasweekend.

{loadmoduleid 137}

Share.