17.9 C
Dalfsen
woensdag 31 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsOnderzoek voor ontwikkeling toekomstscenario’s retailsector Vechtdal

Onderzoek voor ontwikkeling toekomstscenario’s retailsector Vechtdal

De gemeente Ommen en Dalfsen starten, samen met het Ondernemershuis Vechtdal, een onderzoek naar de economische gevolgen van de coronacrisis bij retailondernemers in het Vechtdal. De onderzoeksresultaten zijn input voor een actieplan en voor het ontwikkelen van toekomstscenario’s voor de branche en de centrumgebieden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Marketing Oost.

Het coronavirus heeft een grote impact op de maatschappij en op ondernemers in verschillende sectoren. Zo ook op de retailsector. Een deel van de retailers mag de deuren openhouden, maar de maatregelen zorgen voor lege (winkel)straten en daardoor voor grote financiële uitdagingen. Door ondernemers, ondersteunende partijen en overheden zijn veel initiatieven gestart om deze crisistijd door te komen. Maar, er is onvoldoende zicht op hoe de sector er nu voor staat. Hierdoor is het lastig om te bepalen waar ondernemers mee geholpen kunnen worden en of eerder ondersteunde initiatieven goed zijn afgesteld op hun behoeften.

{loadmoduleid 137}

Hoe kan de overheid retailondernemers het beste helpen?

Daarom hebben wethouder Bart Jaspers Faijer van de gemeente Ommen en wethouder André Schuurman van de gemeente Dalfsen besloten om een onderzoek te laten doen naar de gevolgschade. Namens de twee gemeenten geeft André Schuurman aan heel tevreden te zijn met deze beslissing: “Het is heel belangrijk om nu te kijken naar de gevolgen van Corona. Zo kunnen we ondernemers in de toekomst helpen. Het onderzoek is praktisch, met de focus op een concreet resultaat; hoe kan de overheid ondernemers het beste helpen. Vanuit de gemeenten worden retailbedrijven gevraagd om mee te werken aan het onderzoek, zodat we een zo representatief mogelijk beeld krijgen.”

Het onderzoek

Het onderzoek bestaat uit een enquête gecombineerd met diepte-interviews en focusgroepen. Zo kan meer inzicht verkregen worden in de impact van het Coronavirus, de vraagstukken die er spelen bij ondernemers en in de mogelijke ondersteuning op de korte en lange termijn. Ondernemers kunnen tot en met 18 mei de enquête invullen via: https://nl.research.net/r/testretailonderzoek.

Meer informatie

Voor meer informatie of deelname aan het onderzoek kunnen retailondernemers contact opnemen met Anieke van Wijnen, Adviseur Vrijetijdseconomie van het Ondernemershuis Vechtdal.

@: [email protected]
M: 06-30998767

{loadmoduleid 137}

- Advertisment -

Meest Populair