18.3 C
Dalfsen
zondag 4 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsVerkeershinder rotonde Kampmansweg en kruispunt Wilhelminastraat – Thomas à Kempislaan

Verkeershinder rotonde Kampmansweg en kruispunt Wilhelminastraat – Thomas à Kempislaan

Van maandag 13 juli tot en met uiterlijk woensdag 12 augustus vinden er diverse werkzaamheden plaats aan de rotonde bij de Kampmansweg in Dalfsen en aan het kruispunt Wilhelminastraat – Thomas à Kempislaan. Omdat er maar één rijstrook beschikbaar is en vanaf de Rondweg/Koesteeg wegen afgesloten zijn, kunnen de werkzaamheden leiden tot ernstige verkeershinder. Door middel van omleidingsroutes wordt daar waar nodig het verkeer omgeleid. De gemeente roept mensen uit Dalfsen op zoveel mogelijk de fiets te pakken. Het advies aan bezoekers die met de auto naar het dorp Dalfsen komen, en dit niet op de fiets kunnen doen, is om te rijden via Ommen of Zwolle.

{loadmoduleid 137} 

De werkzaamheden zien er als volgt uit. De fietsoversteken op de Rondweg en Koesteeg worden ruimer gemaakt en de weg buigt uit, de fietspaden aan de zijde van het centrum worden breder en het plateau op de kruispunt met de Thomas à Kempislaan wordt wat compacter en in rood asfalt uitgevoerd. Ook wordt er groot onderhoud gepleegd aan de rotonde. Wat niet verandert is de voorrang op de rotonde en op het kruispunt.

Werkzaamheden in vakantieperiode

Wethouder Ruud van Leeuwen legt uit waarom de werkzaamheden in de vakantieperiode uitgevoerd worden. “Het uitvoeren van groot onderhoud aan de weg komt eigenlijk nooit uit, want hoe dan ook hebben veel mensen er last van. We hebben ervoor gekozen om de werkzaamheden nu op te pakken, omdat de basisscholen vanaf 6 juli zes weken dicht zijn. Schoolgaande kinderen hebben hierdoor geen overlast van de werkzaamheden en de vakantieperiode is over het algemeen ook relatief rustig. Dit komt de veiligheid van de weggebruikers en mensen die het werk uitvoeren ten goede.”

{loadmoduleid 137}

Verkeersmaatregelen

Voor het doorgaande verkeer is maar één rijstrook beschikbaar. Op de Rondweg komen verkeerslichten te staan die aangeven via welke zijde de rotonde gepasseerd kan worden. De aansluitingen van de rotonde op de Kampmansweg en Wilhelminastraat zijn gedurende de werkzaamheden grotendeels afgesloten. Dit geldt ook voor het kruispunt Wilhelminastraat met de Thomas à Kempislaan. Het kruispunt is in zijn geheel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer én grotendeels ook voor fietsverkeer. Daardoor is de capaciteit beperkt en kan (ernstige) verkeershinder ontstaan. Bedrijven en woningen in de omgeving blijven bereikbaar, maar vaak via een andere route.

Advies om Dalfsen in te komen

Het advies aan bezoekers die met de auto het dorp Dalfsen willen binnenrijden is om te rijden via Ommen of Zwolle. Mensen uit Dalfsen krijgen het advies zoveel mogelijk de fiets te pakken naar bijvoorbeeld het centrum. Vanuit Gerner Marke kan men, o.a. via de Goldkampstraat en de rotonde bij de Welsummerweg, in het centrum komen. Fietsers kunnen ook via rotonde Langkamp fietsen en van daaruit hun weg vervolgen.

Meer informatie en contact

Op www.dalfsen.nl/rotondekampmansweg staat een overzicht van de werkzaamheden en zijn de omleidingsroutes te raadplegen. Vragen over de uitvoeringswerkzaamheden, planning en de fasering gaan via Lansink wegenbouw, telefoonnummer (074) 34 94 766.

{loadmoduleid 137}

- Advertisment -

Meest Populair