20.4 C
Dalfsen
vrijdag 9 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsWorkshop ‘MAAINDFOEL’ op de stoel

Workshop ‘MAAINDFOEL’ op de stoel

Het is wetenschappelijk bewezen dat bewegen én rust in het hoofd, goed is voor lichaam en geest. Nu is het ook zo dat bewegen in welke vorm dan ook niet voor iedereen de normaalste zaak van de wereld is. Om verschillende redenen kan het zijn dat het bewegen zijn beperkingen kent en dat is niet alleen aan leeftijd gebonden. Beperkte bewegingsvrijheid op lichamelijk vlak kan er zelfs voor zorgen dat iemand in een isolement raakt doordat een sportschool of sportclub niet dat kan bieden waar behoefte aan is.

Wat nu wanneer bewegen zonder beperkingen niet lukt en de wens er wel is? Mogelijk biedt Saam Welzijn een oplossing door het geven van de workshop ‘Mindful op de stoel’. Maak kennis met bewust bewegen en ontspannen op de stoel en zie eens wat de mogelijkheden zijn binnen die beperkingen. Door heel bewust en vol aandacht oefeningen te volgen, wordt het lichaamsbewustzijn groter en worden ook de minder soepele of soms zelfs pijnlijke plekken, spieren en of gewrichten beter aangeraakt op een positieve manier doordat er een betere doorbloeding ontstaat.

{loadmoduleid 137}

We bieden oefeningen aan waarbij we van top tot teen te werk gaan en vol aandacht hiermee bezig zijn door goed te voelen. Dat laatste is namelijk erg belangrijk. Grenzen verleggen is goed maar graag zonder blessures. Het is ook een uitdaging om die grens goed aan te geven. De lessen sluiten we af met ontspanningsoefeningen in verschillende stijlen. Sportkleding is niet nodig, wel kleding waarin makkelijk bewogen kan worden en die niet knelt. Een dekentje of een warm vest is prettig tijdens de ontspanningsoefeningen.

In september starten we een workshop van vier bijeenkomsten. Op donderdagochtend van 11:00 uur tot 12:00 uur in Dalfsen in de ‘Trefkoele’ of ’s middags in Nieuwleusen van 15:15 uur tot 16:15 uur in ‘De Olmen’. Het betreft de data 3, 10, 17 en 24 september. De eerste les is gratis.

In Nieuwleusen geldt een maximum van acht deelnemers in verband met de beperkte ruimte, indien nodig kunnen we zien of er op een ander tijdstip iets te regelen valt. Voor Dalfsen geldt dit limiet niet.

Belangstelling gekregen? Laat even de boel de boel en kom gezellig met ons ‘maaindfoel op de stoel’ zitten.

Aanmelding via Jannie Geerts via 0529-793012 of email [email protected].

Informatie en verzorging lessen via Monique Klosse 06-12274106 [email protected].

{loadmoduleid 137}

- Advertisment -

Meest Populair