23.2 C
Dalfsen
woensdag 31 mei 2023
No menu items!
HomeKunst & CultuurOproep aan (amateur)kunstenaars: doe mee aan expositie tijdens de Week van de...

Oproep aan (amateur)kunstenaars: doe mee aan expositie tijdens de Week van de Amateurkunst

In de WAK week, van zaterdag 12 t/m zaterdag 19 september, worden leuke activiteiten georganiseerd. Een van de activiteiten is een expositie met werken van lokale (amateur) kunstenaars. Alle (amateur)kunstenaars in de gemeente Dalfsen krijgen de gelegenheid om hun werk te exposeren. Het werk dat tijdens de expositie te zien zal zijn heeft als thema het verhaal ‘Het land van Dalfsen’. Dit verhaal is te vinden op de website van de bibliotheek (www.bibliotheekdalfsen.nl).

De kunstwerken kunnen tot 11 september 12.00 uur ingeleverd worden in Kulturhus de Spil in Nieuwleusen of bij Kulturhus De Mozaïek in Lemelerveld.Winnaar

De kunstenaar die het meest aansprekende kunstwerk maakt binnen het thema ‘Het land van Dalfsen’ wordt tot winnaar uitgeroepen. Een jury, bestaande uit wethouder Jan Uitslag, kunstenaar Max Timmerman en Anke Bruggeman (directeur bibliotheek), kiezen uit de inzendingen een winnaar. De winnaar wordt op 16 september bekend tijdens de WAK.

Expositie

De kunstwerken worden vanaf 14 september geëxposeerd in de bibliotheek (de Ronding) in Kulturhus De Spil in Nieuwleusen. Afhankelijk van de hoeveelheid en grootte van de inzendingen zal een deel of het totaal van de kunstwerken te bekijken zijn. Afhankelijk van de maatregelen rondom corona wordt gekeken of de tentoonstelling ook in Dalfsen en Lemelerveld vertoond kan worden. Meer informatie hierover is t.z.t. te vinden op de website van de bibliotheek.Vervolg

Verhalen, uitgedrukt in taal, beeld, kunst, muziek, performance, etc. houden het verleden levend en geeft de mogelijkheid om te leren van vorige ervaringen en op basis daarvan keuzes te maken. Met het DNA van Dalfsen maken we het verleden zichtbaar, voelbaar en tastbaar voor alle mensen in de gemeente Dalfsen. Hiermee wordt het verleden, het heden en de toekomst met elkaar verbonden.

De WAK in Dalfsen

Ieder jaar organiseert de gemeente Dalfsen een week die volledig in het teken staat van de amateurkunst, de WAK. Dit jaar vindt de WAK plaats van zaterdag 12 tot en met zaterdag 19 september. In deze week presenteren amateurkunstverenigingen en individuele amateurkunstenaars zichzelf aan het publiek. Meedoen?? Ga dan naar www.wakdalfsen.nl. Als je meedoet aan de expositie hoef je je niet persé in te schrijven, je kunt ook gewoon je werk brengen naar De Spil of De Mozaïek.- Advertisment -

Meest Populair