17.9 C
Dalfsen
woensdag 31 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsNieuw seizoen GymXtra

Nieuw seizoen GymXtra

In oktober gaat het nieuwe seizoen van GymXtra weer van start: het buitenschoolse sportprogramma waarbij spelenderwijs gewerkt wordt aan de motorische en sociale vaardigheden, een gezonde(re) leefstijl en het zelfvertrouwen van kinderen. Vanaf 20 augustus 2020 is het mogelijk uw kind(eren) hiervoor aan te melden via www.dalfsenbeweegt.nl.

Kinderen kunnen door verschillende oorzaken te maken krijgen met een motorische en sociale ontwikkeling die achterblijft ten opzichte leeftijdsgenoten. Dit kan tot uiting komen tijdens de gymles, maar ook tijdens het sporten bij een vereniging of het buitenspelen. Het sportaanbod van de reguliere verenigingen is in de regel niet afgestemd om deze kinderen goed te begeleiden.

{loadmoduleid 137}

Plezier staat voorop

Bij GymXtra krijgen deze kinderen veel individuele aandacht, waarbij plezier voorop staat. De  lesgevers proberen altijd eerst aan te sluiten bij wat het kind wel kan. De activiteiten worden zo aangeboden dat kinderen vaak aan de beurt komen en op hun eigen niveau kunnen deelnemen. Het niveau van de kinderen wordt spelenderwijs verbeterd door activiteiten ‘stapje voor stapje’ moeilijker te maken. Het doel van GymXtra is dat kinderen makkelijker de aansluiting vinden bij leeftijdsgenoten tijdens het buitenspelen, de gymles op school en bij het sporten op de vereniging.

Kosten en locatie

De kosten voor GymXtra zijn € 65,- voor een heel seizoen (25 lessen van oktober 2020 t/m april 2021). De lessen worden één keer in de week gegeven in zowel Dalfsen als Nieuwleusen. In Nieuwleusen wordt GymXtra gegeven op dinsdag van 16.00-16.45 uur in de Spil. In Dalfsen is het op donderdag van 16.00-16.45 uur in Trefkoele+. Ook is het GymXtra-aanbod beschikbaar via de kindregeling van de gemeente Dalfsen. In de schoolvakanties zijn er geen GymXtra-lessen.

Aanmelden en vragen

GymXtra is bedoeld voor kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisscholen. Aanmelden kan via de website www.dalfsenbeweegt.nl onder het kopje GymXtra. Ook kunt u een e-mail sturen naar de buurtsportcoaches via [email protected]. Vermeld daarin de naam van het kind, de leeftijd en contactgegevens waarop u bereikbaar bent. Voordat de aanmelding definitief is, nemen de buurtsportcoaches nog contact op. Ook vragen kunnen via dit e-mailadres gesteld worden.

{loadmoduleid 137}

- Advertisment -

Meest Populair