23.2 C
Dalfsen
woensdag 31 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsGemeente Dalfsen stelt Corona Noodfonds ter beschikking

Gemeente Dalfsen stelt Corona Noodfonds ter beschikking

De huidige coronacrisis treft ons allemaal en zo ook de maatschappelijke instellingen binnen de Gemeente Dalfsen. Om deze instellingen financieel te ondersteunen heeft de gemeente het Corona Noodfonds, ter hoogte van 1 miljoen euro, ter beschikking gesteld. Maatschappelijke instellingen die hun activiteiten richten op de Dalfser samenleving kunnen, onder bepaalde voorwaarden, aanspraak maken op dit fonds. Aanvragen kunnen worden ingediend van 1 september tot en met 30 september 2020 via www.dalfsen.nl/coronanoodfonds. De gemeente streeft ernaar voor 15 oktober 2020 duidelijkheid te geven over de ingekomen verzoeken.

{loadmoduleid 137}

We merken dat een aantal maatschappelijke instellingen het ontzettend moeilijk heeft. Wij willen ze met de komst van het Corona Noodfonds op weg helpen om de activiteiten voort te kunnen zetten. Deze instellingen hebben een grote maatschappelijke impact en die willen we als gemeente niet verloren laten gaan

aldus wethouder Ruud van Leeuwen.

Voorwaarden en beslisboom

De gemeente Dalfsen stelt een aantal voorwaarden om aanspraak te maken op het fonds:

  • Het fonds is alleen voor maatschappelijke instellingen die door corona zijn geraakt.
  • De instelling moet een cruciale functie hebben voor de Dalfser samenleving en actief zijn in de gemeente Dalfsen. Met een cruciale functie wordt bedoeld dat zonder de aanwezigheid van deze instelling, het welzijn van inwoners beperkt wordt, ten opzichte van voor de komst van het coronavirus.
  • De instelling moet eerst gebruik hebben gemaakt van voorliggende coronavoorzieningen van de provincie Overijssel of het rijk (indien die er waren).
  • Ook moet ze aantoonbaar actief zijn (geweest) om de financiële schade te beperken. 
  • Het aanleveren van een financieel overzicht, afgezet tegen de financiën van vorig jaar, is essentieel.

De gemeente heeft een beslisboom gemaakt waarmee instellingen kunnen kijken of ze in aanmerking komen voor het noodfonds. Deze is te bekijken op www.dalfsen.nl/coronanoodfonds.

{loadmoduleid 137}

Aanvragen

Het aanvragen van Corona Noodfonds kan via www.dalfsen.nl/coronanoodfonds​. Voor vragen kunnen instellingen contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 140529 of door een mail te sturen naar [email protected].

Gevolgen uitbraak coronavirus

Door de coronacrisis ondervinden maatschappelijke instellingen financiële hinder of ze kunnen hun taken niet uitvoeren. Denk hierbij aan hogere kosten of het mislopen van inkomsten als gevolg van de maatregelen om de uitbraak het coronavirus in te perken.

{loadmoduleid 137}

- Advertisment -

Meest Populair