23.2 C
Dalfsen
woensdag 31 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsGratis sporten voor volwassenen van 20 tot 50 jaar met Sports4you

Gratis sporten voor volwassenen van 20 tot 50 jaar met Sports4you

De Dalfser buurtsportcoaches starten samen met diverse sportaanbieders vanaf september 2020 met een nieuw initiatief: Sports4you. Gratis sport- en beweegaanbod voor volwassenen tussen de 20 en 50 jaar om lekker te bewegen en bekende of nieuwe sporten uit te proberen. Hiermee worden volwassenen gemotiveerd om op een leuke manier (weer) te sporten en kennis te laten maken met verschillende sporten.

{loadmoduleid 137}

Wethouder Jan Uitslag: “Een mooi initiatief van de buurtsportcoaches en diverse sportaanbieders, om via Sports4you gratis sportaanbod aan te bieden aan volwassenen van 20 tot 50 jaar. Want de cijfers laten helaas zien dat vanaf het 20e levensjaar sporten in georganiseerd verband met ruim 35% afneemt ten opzichte van het 14e levensjaar. Die afname neemt met nog eens 12% toe tot het 50e levensjaar. Terwijl sporten gezond en leuk is en het zorgt voor (nieuwe) sociale contacten en ritme in de dag. Volwassenen kunnen met Sports4you één of meerdere sporten proberen en nieuwe sporten ontdekken! Ik hoop dat ze hiermee enthousiast worden om weer te sporten.”

Gratis diverse sporten uitproberen

Op www.dalfsenbeweegt.nl staat een overzicht van alle sporten die aangeboden worden. Denk bijvoorbeeld aan de bekende sporten als voetbal, handbal, tennis en volleybal, maar ook de minder bekende sporten als korfbal, yoga, hardlopen in groepsverband, sporten bij fysiopraktijken en groepslessen bij sportscholen. Alles kan gratis beoefend worden. Aanmelden is heel eenvoudig via www.dalfsenbeweegt.nl. Na het sporten is de sporter tot niets verplicht. Daarom kunnen volwassenen gerust verschillende sporten uitproberen. Wie weet wordt hierdoor een nieuwe sportieve hobby via Sports4you ontdekt!

{loadmoduleid 137}

Kerngezond Dalfsen

Sports4you maakt onderdeel uit van Kerngezond Dalfsen en zet het begrip ‘gezondheid’ centraal vanuit preventieve gezondheid en bewegen en sporten en richt zich op kerngezonde inwoners, kerngezonde samenwerkingspartners en een kerngezonde omgeving.

Sportaanbieders

Sportaanbieders die nog niet deelnemen aan Sports4you, maar dit wel willen, nemen contact op met buurtsportcoach Marco Hollak via [email protected] of via 06-22955669. Dit kan ook voor meer informatie over Sports4you.

{loadmoduleid 137}

- Advertisment -

Meest Populair