16.4 C
Dalfsen
maandag 5 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsAlzheimer Café Dalfsen 21 september a.s.

Alzheimer Café Dalfsen 21 september a.s.

Op maandagavond 21 september is er weer een  Alzheimer Café in Zalencentrum De Overkant, Kerkplein 22, 7721 AD Dalfsen. Mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden zijn van harte welkom. Ook vrijwilligers en professionals die werken met mensen met dementie zijn welkom om mee te praten en/of informatie op te halen. Het thema van deze avond is ‘Corona en (een naaste met) dementie, hoe doe jij dat?’.

Om 19.30 uur start het programma (koffie/thee staat klaar vanaf 19.00 uur.) De avond duurt ongeveer twee uur en de toegang is gratis.

{loadmoduleid 137}

De periode waarin we in Nederland te maken kregen met een ‘intelligente’ lockdown was voor veel mensen ingrijpend. Voor mensen met dementie en hun naasten was de impact misschien nog wel groter dan voor andere mensen. Dagbesteding ging niet door, familieleden en bekenden bleven weg en de zorg vond 24 uur per dag 7 dagen per week thuis plaats. Óf konden naasten juist helmaal niet naar hun geliefde in een instelling omdat daar niemand welkom was.

Heel veel zorg, juist helemaal geen tijd samen hebben of contact op een andere manier vorm geven. Iedereen is zoekende geweest en heeft geprobeerd er het beste van te maken. Maar hoe ga je om met die dillema’s? Welke keuzes maak je? Om deze en vele andere vragen draait het Alzheimercafé op 21 september. Met elkaar willen we het hebben over de tijd die achter ons ligt en de keuzes die er ook nu nog gemaakt moeten worden.

{loadmoduleid 137}

Wat is het Alzheimer Café?

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Maar ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, over dementie, en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. Algemene informatie over dementie is aanwezig op onze foldertafel.

Informatie of aanmelden

Vanwege de coronamaatregelen moeten wij iedereen verzoeken om zich van tevoren aan te melden zodat we rekening kunnen houden met de indeling van de zaal. Aanmelden of meer informatie? Bel of mail Ilja Bomers (mantelzorgteam Saam Welzijn) [email protected] / 06-19218070

Maatregelen mbt Corona

Op de avond zelf zorgen we voor maatregelen die passend zijn binnen de huidige RIVM richtlijnen. We zorgen voor voldoende desinfectiemiddel, mondkapjes voor wie dat wil en zo min mogelijk lopende mensen door de zaal en het gebouw. Uiteraard vragen we bezoekers niet te komen als ze zich niet lekker voelen (verkoudheidsklachten, verminderde reuk, verhoging, benauwdheid).

{loadmoduleid 137}

- Advertisment -

Meest Populair