18.3 C
Dalfsen
zondag 4 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsAfdeling GroenLinks Dalfsen opgericht

Afdeling GroenLinks Dalfsen opgericht

Op dinsdag 8 september 2020 hielden de leden van GroenLinks in de gemeente Dalfsen een Algemene Ledenvergadering. Hierin is besloten om een afdeling van GroenLinks op te richten, met als doel om bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen in 2022 mee te doen aan die verkiezingen.

{loadmoduleid 137}

In het najaar van 2018 stond er een bericht in de krant dat Jos de Boer op zoek was naar geïnteresseerden om te onderzoeken of er voldoende animo was voor het oprichten van een lokale GroenLinks afdeling. Daarna is een werkgroep gevormd bestaande uit Jos de Boer, Mike Medina, Korrie van den Ende, Daphne de Roode en Adriaan Slob. Deze werkgroep heeft al snel ondersteuning gekregen van het bestuur van GroenLinks Overijssel. In maart 2019 is er een bijeenkomst geweest met geïnteresseerden in Dalfsen. Hier is een aanzet gemaakt voor speerpunten. De leden van de werkgroep hebben scholing gevolgd, contacten gelegd met plaatselijke organisaties en ze hebben zich ingewerkt in het werk van de Dalfser gemeenteraad.

Begin 2020 is de werkgroep in overleg gegaan met de afdeling Zwolle over afsplitsing van die afdeling. Daarnaast is er overleg geweest met het provinciebestuur. In het voorjaar van 2020 is er toestemming gekomen om een Algemene Ledenvergadering ALV) te beleggen om aan de leden toestemming te vragen voor het oprichten van GroenLinks Dalfsen.

{loadmoduleid 137}

Door de corona pandemie is er zo’n 4 maanden uitstel geweest, maar op dinsdag 8 september 2020 was het zover. In de Trefkoele+ kwamen in het Trefkoele café 11 leden naar de ALV. Er waren ook twee leden van het provinciebestuur aanwezig. Op gepaste afstand van elkaar is er bijeengekomen. Eerst hield Korrie een presentatie over de voorgeschiedenis, daarna heeft Adriaan de stemprocedure uitgelegd. Na het inzamelen van de stemmen werd door de voorzitter van de verkiezingscommissie de uitslag bekendgemaakt. Alle 11 aanwezige leden hebben ingestemd met het oprichten van een GroenLinks afdeling Dalfsen. Met een glas bubbels hebben de leden op dit resultaat getoost.

Een interim-bestuur bestaande uit Korrie van den Ende (secretaris), Daphne de Roode (penningmeester) en Adriaan Slob (voorzitter) gaat nu een volgende ALV voorbereiden om een bestuur te kiezen. Het interim-bestuur zal ook de aanvraag naar GroenLinks landelijk doen. Dat is dan de laatste stap.

In de periode van najaar 2020 tot zomer 2021 zal dan gewerkt worden aan het voorbereiden op de gemeenteraadverkiezingen van 2022. Geïnteresseerden kunnen mailen met [email protected] en lid worden mag ook https://wordlid.groenlinks.nl/!

{loadmoduleid 137}

- Advertisment -

Meest Populair