21.3 C
Dalfsen
zondag 28 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsSports4you breidt aanbod uit: wekelijkse ‘oldskool’ gymlesactiviteiten

Sports4you breidt aanbod uit: wekelijkse ‘oldskool’ gymlesactiviteiten

In september 2020 is gestart met Sports4you. Sport- en beweegaanbod voor volwassenen tussen de 20 en 50 jaar om (opnieuw) te bewegen en bekende of nieuwe sporten uit te proberen. Vanaf oktober wordt Sports4you uitgebreid met een wekelijkse sport- en beweegles, onder begeleiding van een vaste sportinstructeur. Gestart wordt met een pilot in Nieuwleusen. De sportlessen vinden elke maandagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur plaats (met uitzondering van de schoolvakanties) in Kulturhus de Spil in Nieuwleusen. Elke les staat een andere sport op het programma.

{loadmoduleid 137}

Kosten en aanmelden

De eerste les staat gepland op maandag 5 oktober en deelname aan deze eerste les is gratis. De kosten voor deelname aan de overige lessen zijn € 3,50 per les. Er geldt een maximum van 24 deelnemers per les. Aanmelden is verplicht en vol=vol. Aanmelden kan op www.dalfsenbeweegt.nl, onder het kopje Sports4you. Deelnemers moeten zich minimaal 2 dagen voor de start van de les aanmelden.

Diverse sporten

Buurtsportcoach Marco Hollak: “Het idee is ontstaan om volwassenen weer te laten genieten van gymlesactiviteiten die zij op de basisschool ook kregen. Denk hierbij aan apenkooi, trefbal en alle andere leuke spellen van vroeger. En wij gaan nog een stapje verder, want ook bootcamp, pilates en andere activiteiten gericht op kracht en uithoudingsvermogen komen voorbij.”

Als pilot wordt eerst gestart in Nieuwleusen. “En mocht er voldoende interesse zijn, dan breiden we de sport- en beweegles onder begeleiding van een vaste sportinstructeur misschien ook uit naar andere kernen” aldus Marco Hollak.

{loadmoduleid 137}

Lesgevers

De lessen worden gegeven door Evaline Ridderikhoff. “Ik ben ontzettend enthousiast om dit nieuwe initiatief binnen Sports4you tot een succes te maken. Dus laat de aanmeldingen maar binnenstromen.” Medewerkers van SAAM Welzijn en de buurtsportcoaches ondersteunen Evaline bij de lessen.

Sporten en bewegen na je 50e

Wethouder Uitslag kreeg veel vragen van inwoners die ouder zijn dan 50 en dus niet in aanmerking komen voor de activiteiten van Sports4you. “Uiteraard is sporten en bewegen na je 50e ontzettend belangrijk, daarom heeft Saam Welzijn een ruim aanbod. Dus voor mensen van boven de 50 jaar zijn er voldoende mogelijkheden om te sporten, dat aanbod was er zelfs eerder dan voor inwoners tussen de 20 en 50 jaar”. Meer informatie over dit aanbod staat op de website van SAAM Welzijn

{loadmoduleid 137}

Meer info

Bij vragen of voor meer informatie over Sports4you of over sport en bewegen kunnen alle inwoners contact opnemen met buurtsportcoach Marco Hollak:

Kerngezond Dalfsen

Met Kerngezond Dalfsen streeft de gemeente naar een toekomst waarin alle inwoners van de gemeente Dalfsen de mogelijkheid hebben om een gezonde leefstijl na te streven. Dit gaat verder dan alleen eten, drinken, sporten en bewegen, want er is ook aandacht voor andere aspecten van een gezonde leefstijl. Een groot aantal verenigingen en organisaties heeft zich al geconformeerd aan Kerngezond Dalfsen door het lokaal akkoord Een kerngezond Dalfsen te ondertekenen.

{loadmoduleid 137}

- Advertisment -

Meest Populair