21.3 C
Dalfsen
zondag 28 mei 2023
No menu items!
HomeEvenementenNK Dansen Trefkoele+

NK Dansen Trefkoele+

Komend weekend vindt op zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2020 in Trefkoele+ het Nederlands Kampioenschap Dansen plaats. Dit wordt georganiseerd door de Nederlandse Algemene Danssport Bond (NADB). Dat betekent dat er komend weekend, vanuit het hele land, sporters afreizen naar Dalfsen. Het NK Dansen valt onder de noemer sport. Om die reden kan dit kampioenschap doorgaan onder de regels van de noodverordening die sinds dinsdag 29 september van kracht is. Bij deelname aan sport geldt namelijk niet de regel dat er maximaal 30 personen samen mogen komen. Het evenement is voor publiek/supporters op beide dagen overigens niet toegankelijk.

Vanwege de actuele situatie rond het coronavirus, zijn er weer nieuwe maatregelen van kracht. Daardoor gelden er in elk geval de komende weken weer veel extra beperkingen. Dat is heel jammer. Maar het is wel nodig. Het beoefenen van sport wordt in de noodverordening als één van de weinige uitzonderingen gezien. De conclusie van de gemeente, Veiligheidsregio IJsselland en Trefkoele+  is dan ook dat het evenement door kan gaan. Alleen zonder publiek

aldus burgemeester Van Lente.

En omdat er, ondanks de aangekondigde maatregelen, dit weekend toch veel mensen bijeenkomen voor dit NK in Dalfsen, vind ik het belangrijk dat we inwoners, ondernemers en instellingen laten weten waarom dit wél mogelijk is, terwijl veel andere bijeenkomsten nu geen doorgang meer kunnen vinden

Voor meer informatie over het evenement en de specifieke regels die gelden, zie de site van de NADB: https://nadb.nl/nk-2020-informatiepagina/.

- Advertisment -

Meest Populair