21.3 C
Dalfsen
zondag 28 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsRaad Dalfsen blijft digitaal vergaderen in 2020

Raad Dalfsen blijft digitaal vergaderen in 2020

Afgelopen week zijn er nieuwe landelijke en regionale maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo blijft thuiswerken de norm, mogen gezelschappen maximaal uit vier personen bestaan en wordt het aantal personen per ruimte beperkt tot 30. Het presidium van de gemeenteraad heeft besloten om daar voor de vergaderingen van de raad en commissie bij aan te sluiten. Hoewel er een uitzondering geldt voor dit soort vergaderingen wordt hier in Dalfsen geen gebruik van gemaakt. Tot het einde van het jaar blijven de vergaderingen digitaal.

{loadmoduleid 137}

De fractievoorzitters van de zes politieke partijen hadden het graag anders gezien en ook burgemeester Erica van Lente is teleurgesteld.

Digitaal vergaderen in Dalfsen gaat heel erg goed, maar debatteren en besluiten gaat nu eenmaal makkelijker als je bij elkaar zit. We keken er naar uit om elkaar in ieder geval bij de behandeling van de begroting weer te treffen. Gezien de huidige stand van zaken is dat nu niet verstandig.

Ook deze vergadering in de eerste week van november zal daarom in een digitale omgeving worden gehouden.

{loadmoduleid 137}

Het presidium vindt het belangrijk om ook op deze manier het signaal af te geven dat maatregelen nodig zijn om het coronavirus onder controle te krijgen. De raad moet daarin het goede voorbeeld geven. Naast het digitaliseren van de openbare vergaderingen van de raadscommissie en gemeenteraad, worden niet-noodzakelijke activiteiten geschrapt. Ook zal er terughoudend worden ingegaan op uitnodigingen.

Fractievoorzitters benadrukken wel dat het, juist nu de fysieke contactmomenten niet meer doorgaan, het zo belangrijk is dat het contact tussen de raad en inwoners blijft. De raadsleden blijven gewoon bereikbaar via e-mail en telefoon en bij vergaderingen blijft het mogelijk om gebruik te maken van het spreekrecht voor burgers. Informatie over de vergaderingen en de werkwijze van de raad staan op de website ris.dalfsen.nl.

{loadmoduleid 137}

- Advertisment -

Meest Populair