Er zijn nieuwe maatregelen, die landelijk opgelegd zijn. Dit is goed; nu hebben we de neuzen weer dezelfde kant op. Het aantal besmettingen neemt nog steeds toe. Behalve besmettingen bij jongeren, zien we nu ook dat er steeds meer ouderen besmet raken. Voor de komende drie weken geldt de nieuwe noodverordening. Daarna wordt gekeken naar het effect van deze  maatregelen, en in hoeverre dit voldoende is. We moeten weer terug naar het gevoel van saamhorigheid, alleen samen krijgen we het virus onder controle.

(Advertentie)
Corona actueel maandag 5 oktober 2020

{loadmoduleid 137}

In de veiligheidsregio IJsselland zijn afgelopen week 448 besmettingen geconstateerd, dat zijn er 85 meer dan een week eerder. Vandaag zijn er 121 besmettingen, dat zijn er 35 meer dan afgelopen vrijdag.

De regionale signaalwaarden die voor de veiligheidsregio IJsselland gelden zijn 256 besmettingen per week en 36,5 besmettingen per dag. Wanneer het aantal dagelijkse besmettingen meerdere dagen boven deze signaalwaarden komt zal de veiligheidsregio als zorgelijk (oranje) worden aangemerkt.

Besmettingen per dag

{loadmoduleid 171}

{loadmoduleid 137}

Share.