21.3 C
Dalfsen
zondag 28 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsVoorlopig voorkeursrecht percelen Pastoriestraat Dalfsen

Voorlopig voorkeursrecht percelen Pastoriestraat Dalfsen

Het college van B&W heeft een (voorlopig) gemeentelijk voorkeursrecht gevestigd op de percelen van Habion aan de Pastoriestraat te Dalfsen. Dit besluit is per 1 oktober 2020 ingegaan. De betreffende percelen worden momenteel door Rosengaerde Zorgcentrum gehuurd van Habion. De gemeenteraad moet binnen drie maanden na besluit van het college een besluit nemen of het voorkeursrecht wordt toegekend.

{loadmoduleid 137}

Wethouder Van Leeuwen legt uit wat de reden is van het voorlopig gevestigde voorkeursrecht: “Het centrum van Dalfsen is volop in ontwikkeling, met het oog op de toekomst. Mocht Habion in de toekomst besluiten om deze gronden te verkopen, heeft het onze voorkeur eigenaar te zijn van deze gronden, zodat we hier de juiste bestemming aan kunnen geven en meer regie kunnen voeren over de ruimtelijke plannen in het centrum van Dalfsen. Daarom heeft het college besloten op de benoemde percelen een voorlopig voorkeursrecht te vestigen”.

Besluit tot aanwijzing door de gemeenteraad

Het door burgemeester en wethouders voorlopig gevestigde voorkeursrecht geldt voor een termijn van drie maanden. De gemeenteraad moet, gerekend vanaf 1 oktober, binnen drie maanden een besluit nemen of het voorkeursrecht wordt toegekend. Dit onderwerp staat daarom op 14 december 2020 op de agenda van de gemeenteraad. Indien binnen de genoemde termijn van drie maanden geen verlenging van het voorkeursrecht door de gemeenteraad heeft plaatsgevonden, vervalt het voorlopige voorkeursrecht van rechtswege.

Bekendmaking

Op 30 september 2020 verscheen de publicatie waarin de vestiging van het voorkeursrecht bekend is gemaakt in de Staatscourant. Het besluit van burgemeester en wethouders van 29 september 2020 is een dag na deze publicatie in werking getreden, op 1 oktober 2020. Naast publicatie in de Staatscourant vindt publicatie plaats in de bekendmakingen in de krant en op de website van de gemeente.

{loadmoduleid 137}

- Advertisment -

Meest Populair