21.3 C
Dalfsen
zondag 28 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsWord jij de eerste kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen?

Word jij de eerste kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen?

Gezocht: de eerste kinderburgemeester in de gemeente Dalfsen! Durf jij te zeggen wat je belangrijk vindt? Weet jij wat er speelt in jouw buurt en op school? Wil jij laten horen wat kinderen te zeggen hebben? Pak dan nu je kans en wie weet ben jij in 2021 de eerste kinderburgemeester in de gemeente Dalfsen. Deze speciale functie heb je tot het einde van dit schooljaar. Alle kinderen die in groep 7 en 8 zitten en in de gemeente Dalfsen wonen mogen meedoen.

{loadmoduleid 137}

Burgemeester Erica van Lente kijkt uit naar de komst van haar collega-burgemeester: “Het is leuk dat het nu echt gaat gebeuren: de eerste kinderburgemeester in de gemeente Dalfsen. Hiermee proberen we kinderen al op jonge leeftijd te betrekken bij de gemeente, ze te enthousiasmeren, te horen wat er bij hen leeft en ze nadrukkelijk een stem te geven. Dus ik zou alle kinderen die dit leuk lijkt willen oproepen: maak een leuk filmpje en stuur dit naar ons toe”.

Wat ga je doen en moet je kunnen als kinderburgemeester?

Als kinderburgemeester deel je ideeën en wensen met de burgemeester. Die kun je zelf hebben bedacht of van vrienden en vriendinnen hebben gehoord. Iedereen kan ook bij jou terecht. En als kinderburgemeester bedenk je natuurlijk ook zelf acties om écht iets voor elkaar te krijgen. Verder ga je met de burgemeester naar activiteiten.

{loadmoduleid 137}

Het is belangrijk dat je het leuk vindt om in de belangstelling te staan. Ook moet je goed en vlot kunnen spreken, opkomen voor de belangen van kinderen en openstaan voor vragen en opmerkingen. Dit jaar is de kinderburgemeester actief van februari 2021 tot het einde van het schooljaar 2020-2021.

Hoe meld je je aan?

Zit jij in groep 7 of 8, woon je in de gemeente Dalfsen en wil jij graag kinderburgemeester worden? Leuk! Stuur uiterlijk 8 januari via WeTransfer een filmpje op van maximaal 1.30 minuut waarin jij vertelt waarom je kinderburgemeester wilt worden. Zet in dit berichtje je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer van je ouders en stuur het naar: [email protected]. We willen graag een telefoonnummer van je ouders ontvangen, zodat we contact op kunnen nemen met je ouders om toestemming te vragen.

Meer informatie

Aanmelden kan tot en met 8 januari 2021. De jury kiest uit alle aanmeldingen vier kandidaten die zich presenteren in de week van 25 januari. Op 1 februari 2021 wordt de kinderburgemeester officieel benoemd. Alle informatie lees je op www.dalfsen.nl/kinderburgemeester.

{loadmoduleid 137}

- Advertisment -

Meest Populair