17.9 C
Dalfsen
woensdag 31 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsSubsidie voor initiatieven uit de samenleving

Subsidie voor initiatieven uit de samenleving

Met de subsidie initiatieven uit de samenleving stimuleert de gemeente lokale organisaties om kunstige en creatieve ideeën te bedenken. Met als doel om het culturele aanbod voor een nóg breder publiek toegankelijk te maken en de leefomgeving van inwoners te verbeteren. Daarmee maakt de gemeente het voor inwoners en bezoekers nóg prettiger om in de gemeente te wonen, werken en recreëren. De gemeente roept organisaties op om initiatieven in te dienen. De voorwaarden en het aanmeldformulier staan op www.dalfsen.nl/initiatief. Een idee aanmelden kan tot 15 januari 2021. In een eventuele tweede aanvraagronde is het tot 15 augustus 2021 opnieuw mogelijk om hier aanspraak op te maken.

{loadmoduleid 137}

Eerder dit jaar heeft de gemeente al diverse initiatieven ontvangen en is subsidie toegekend aan een aantal initiatieven. Zo begint Kulturhus de Spil een Pluktuin en wordt door de kerken, in afstemming met Saam Welzijn, een theatervoorstelling gerealiseerd. De voorstelling is gemaakt en gebracht door mensen die leven in kansarme en kwetsbare situaties samen met ervaren theatermakers.

Pluktuin bij de Spil

Stefan Keijzer, manager van Kulturhus De Spil: ”We zijn waanzinnig blij met het initiatief van de gemeente om het culturele aanbod nog breder toegankelijk te maken. Daarbij snijdt het mes aan twee kanten. Onze sociale pluktuin kan niet ontwikkelt worden zonder deze subsidie. De subsidie van de gemeente Dalfsen draagt bij aan het benodigde bedrag voor deze sociaal maatschappelijke plek voor Nieuwleusenaren. We gaan er wat moois van maken.’

{loadmoduleid 137}

Mooie avond

Wim Herder secretaris van PCI Emanuel: “Om onze doelgroep een mooie avond te geven zonder entreegeld te vragen, gaf de subsidie ons de mogelijkheid om de begroting sluitend te maken. Door Covid-19 moesten we rekenen op minder publiek. Dat heeft ook invloed op inkomsten van externe sponsoren. En minder publiek leidt tot  minder vrijwillige bijdragen. Door coronaregels moeten we deze voorstelling nog even uitstellen, maar hij gaat er komen!’

Aanvragen subsidie

Wethouder Jan Uitslag roept om met initiatieven te komen. “Alle initiatieven om coronaproof een leuke culturele activiteit uit te voeren of om de leefomgeving te verbeteren zijn van harte welkom! Misschien komt u in aanmerking voor een subsidie. Tot 15 januari 2021 kunnen aanvragen ingediend worden voor de subsidieregeling ‘Initiatieven uit de samenleving’.

Meer info en ondersteuning bij de aanvraag

Meer informatie, zoals de voorwaarden en het aanvraagformulier staan op www.dalfsen.nl/initiatief. Weten of een initiatief mogelijk in aanmerking komt voor subsidie? Neem dan contact op met gemeente Dalfsen (T. 14 0529 / E. [email protected]). Behoefte aan ondersteuning bij het aanvragen van subsidie? Neem dan contact op met Saam Welzijn (T. 0529 482 121 / E. [email protected]).

{loadmoduleid 137}

- Advertisment -

Meest Populair