DALFSEN – Bibliotheek Dalfsen besteedt tijdens de campagne Lees voort!,die tot en met juni 2021 loopt, extra aandacht aan het belang van voorlezen door opa’s en oma’s. De campagne is een initiatief van de Leescoalitie en stimuleert alle grootouders van Nederland om te helpen bij de leesopvoeding van hun kleinkinderen. De Bibliotheek biedt verschillende activiteiten rondom voorlezen en samen lezen.

(Advertentie)
Bibliotheek Dalfsen roept grootouders op hun kleinkinderen voor te lezen

BoekStart voor baby’s

Elke maand organiseert de bibliotheek speciaal voor de allerkleinsten BoekStart voor Baby’s. In de bibliotheek lezen onze voorlezers een boekje voor en zingen we samen liedjes. (Groot)ouders en hun kleintjes gaan zo spelenderwijs om met taal en versterken hun band.

De Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken en doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Op deze pagina vind je prentenboeken, in de vorm van bijvoorbeeld een voorleesfilmpje, met kleine opdrachtjes erbij die je samen met je (klein)kind kunt doen. De Digitale Voorleestas is er voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar, en hun (groot)ouders.

Meer informatie en activiteiten is te vinden op www.bibliotheekdalfsen.nl.

Verder rolt de Leescoalitie verschillende acties uit om de campagne te versterken. Zo is tegelijkertijd met de aftrap ook de publiekscampagne Boek een avontuur met je kleinkind van start gegaan, waarbij je door het invullen van gegevens op hun website boekentips op maat ontvangt.

Waarom deze campagne?

De leesmotivatie en het leesplezier van kinderen in Nederland daalt al geruime tijd. En dat is jammer, want een boek kan zoveel bieden; het ontdekken van nieuwe werelden, het beleven van avonturen en het ontmoeten van mensen die heel anders zijn dan jijzelf. Grootouders kunnen helpen het tij te keren, omdat zij veel tijd doorbrengen met hun kleinkinderen en hun liefde voor lezen door kunnen geven aan de volgende generatie.

Lees voort! wordt aangestuurd door een team van bekende opa’s en oma’s: Jan Terlouw, Janny van der Heijden, Karin Bloemen, Noraly Beyer, Jack van Gelder, Frits Barend en Hans Kazàn. Zij komen in actie om andere grootouders te inspireren, informeren en het goede voorbeeld te geven.

Kijk voor meer informatie over Lees voort!  op leesvoort.nl.
Kijk voor meer informatie over de Leescoalitie op lezen.nl.

Share.