12.4 C
Dalfsen
zondag 4 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsDigitale vragenuurtjes bij de bibliotheek

Digitale vragenuurtjes bij de bibliotheek

DALFSEN – De bibliotheek kan helaas ook de komende weken geen activiteiten in de bibliotheekgebouwen organiseren. Wel zijn er verschillende vragenuurtjes zodat iedereen die hulp nodig heeft geholpen kan worden. Ook kunnen mensen via deze vragenuurtjes of via het Infopunt nu al hun interesse om aan de cursussen Klik & Tik en/of Digisterker deel te nemen doorgeven. De cursussen starten zodra het weer kan.

Telefonisch digitaal vragenuurtje

Heb je vragen over beeldbellen, WhatsApp of andere digitale problemen? Medewerkers van het digitaal vragenuurtje van Saam Welzijn en Bibliotheek Dalfsen zitten van 4 januari tot en met 9 februari voor je klaar om je op weg te helpen. Op woensdag- en donderdagmiddag van 14.00 – 15.00 kun je bellen, 06 – 289 512 70.

Telefonisch vragenuurtje E-Books en Luisterboeken

Deskundige hulp, uitleg en advies over alles wat je wilt weten over lenen en downloaden van E-books en luisterboeken. Op maandag en woensdag zit Annet Meems tussen 10.00 en 12.00 uur voor je klaar. Je kunt haar bereiken op 06 33796014. Mailen kan ook: [email protected].

Digi-Taalhuis

Speciaal voor mensen die normaal gesproken ook niet zo makkelijk van huis gaan, zoals kwetsbare senioren is er Digi-Taalhuis. Hier vind je interessante tips om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken. Kijk op www.bibliotheek.nl/digitaalhuis voor informatie over sociaal contact leggen via het internet, corona, fit blijven als je thuis bent en nog veel meer.

Voor digitale vragen kun je ook terecht bij de landelijke Digi-hulplijn.

De Digi-Hulplijn wordt bemand door het Nationaal Ouderenfonds, SeniorWeb en de bibliotheken. Het gratis telefoonnummer is dagelijks van 09:00 – 17:00 uur bereikbaar, 0800-1508.  : https://www.allemaal-digitaal.nl/digi-hulplijn-bellen/

Infopunt

Het Infopunt is er om mensen te helpen met allerlei vragen. Je kunt er terecht voor betrouwbare informatie over wonen, werk, zorg, welzijn en nog veel meer. Ook het Informatiepunt Digitale Overheid is ondergebracht bij het Infopunt. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur kun je bellen naar 0529 793013.

- Advertisment -

Meest Populair