21.3 C
Dalfsen
zondag 28 mei 2023
No menu items!
HomeNieuws16 voorleeskampioenen door naar volgende ronde

16 voorleeskampioenen door naar volgende ronde

DALFSEN – Op woensdagmiddag 27 januari aanstaande organiseert Bibliotheek Dalfsen de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De Nationale Voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen in groep 7 en 8. Dit jaar zal de kwartfinale online plaatsvinden in twee rondes. De voorleeskampioenen van 16 basisscholenuit de gemeente Dalfsen strijden om een plaats in de volgende ronde, de regionale ronde.

De schoolkampioenen hebben vooraf een tas ontvangen met daarin onder andere een boek met boekenlegger. De leerlingen zullen vanuit hun huis met de supporters daar aan de wedstrijd deelnemen.

De schoolkampioenen van dit schooljaar zijn: Noé Kloosterman (Sprankel!), Jade Mars (Cazemierschool), Sophie Meerveld (Sjaloom), Ruth Veldman (St. Cyriacus), Talitha Lok (Baron van Dedem), Liora Raap (De Vuursteen), Fardau-Brecht Hof (De Meele), Lilan Baarslag (De Tweemaster), Sanne Lindeboom (De Spiegel), Safiye Wijnands ((De Regenboog), Liam Dorgelo (Heidepark), Evie Niezink (De Polhaar), Eva Hallal (Het Avontuur), Emmalize de Boer (De Zaaier), Carlijn van Spijker (Het Kompas), Meike Knol (De Planthof).

Deze leerlingen uit groep 7 en 8 kwamen bij de voorrondes op hun school als beste voorlezer uit de bus. De twee winnaars gaan door naar regionale ronde.  Daarna volgt de provinciale ronde. Tot slot treffen de voorleeskampioenen van alle provincies elkaar voor de Landelijke Finale. De jury bestaat uit Ingrid Kappert en Hilly Schepers.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen i.s.m. Stichting CPNB en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. 

- Advertisment -

Meest Populair