18.3 C
Dalfsen
zondag 4 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsMyla Groenendijk eerste kinderburgemeester van Dalfsen

Myla Groenendijk eerste kinderburgemeester van Dalfsen

DALFSEN – De 9 jarige Myla Groenendijk uit Lemelerveld wordt de eerste kinderburgemeester in de gemeente Dalfsen. Zij vervult deze speciale functie tot het einde van dit schooljaar. Aanstaande maandag, 1 februari, wordt zij officieel beëdigd door burgemeester Erica van Lente. Dit vindt plaats voorafgaand aan de raadsvergadering om 19.30 uur. De beëdiging is live te volgen op ris.dalfsen.nl.

Myla zit op basisschool de Sprankel in Lemelerveld. En ze is erg blij met haar nieuwe functie. “Ik vind het heel erg leuk dat ik kinderburgemeester van Dalfsen word en dan ook nog de eerste ooit. Dat is wel heel erg speciaal. Mijn doel als kinderburgemeester is dat iedereen vrolijk wordt en blijft. En ik vind het belangrijk dat er goed voor oudere mensen wordt gezorgd. Maar ook dat iedereen gelijk is en gelijke kansen krijgt. Maar waar ik als kinderburgemeester als eerste mee aan de slag wil gaan is het afval op straat, want dat is denk ik het grootste probleem.”

Uitkijken naar de samenwerking

Burgemeester Erica van Lente is blij met Myla als kinderburgemeester. “Ik denk dat ze een heel goede kinderburgemeester is. Voor de gemeente is het belangrijk om ook kinderen een stem te geven. Myla kan ons daar heel goed bij helpen.” Wat Myla precies gaat doen wordt binnenkort bepaald. “In de komende periode gaan we kijken welke onderwerpen we gezamenlijk oppakken en welke Myla misschien alleen kan oppakken. Daarbij kijken we uiteraard naar wat Myla leuk vindt en zelf als speerpunt heeft aangegeven. Ik kijk erg uit naar onze samenwerking.”

Onder de indruk

De gemeente heeft, naast de inzending van Myla, van nog 3 kinderen een inzending ontvangen, waar de jury ook erg van onder de indruk was. De jury bestond uit burgemeester Erica van Lente, raadslid Jos Ramaker en Sofieke Luiken, jongerenwerker bij Saam Welzijn. “Zij hadden allen een goede motivatie, prachtige ideeën en oog voor andere kinderen, ook presenteerden zij zich stuk voor stuk erg goed. Indrukwekkend gezien hun lage leeftijd. Onze complimenten gaan dan ook naar hen uit.” Zo gaf jurylid Jos Ramaker aan. Burgemeester Van Lente nodigt deze jongeren binnenkort dan ook in het gemeentehuis uit, om te kijken of en hoe ze toch betrokken kunnen worden bij de gemeente.

Rol kinderburgemeester

De kinderburgemeester deelt ideeën en wensen met de burgemeester en voert ook acties uit om deze te realiseren. Andere kinderen kunnen bij de kinderburgemeester terecht met vragen of ideeën. Verder gaat de kinderburgemeester met burgemeester Van Lente naar activiteiten. Al is dat wel wat lastig in tijden van corona. De kinderburgemeester ontvangt ook een echte ambtsketen. Deze is gemaakt door Dalfsenaar Aletta Wittenberg van Aletta’s Creatieve Hof en kan gedragen worden tijdens de bezoeken die Myla aflegt.

- Advertisment -

Meest Populair