18.3 C
Dalfsen
zondag 4 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsOproep aan jongeren: praat met iemand als je niet goed in je...

Oproep aan jongeren: praat met iemand als je niet goed in je vel zit

“Blijf praten met iemand over hoe het gaat, of het nu met je ouders, docent of een vriend is of via een hulpverlener. Juist in deze lastige coronaperiode!”. Jongerenwerkers uit de gemeente Dalfsen, GGD IJsselland, Praktijkondersteuners van de huisarts (POH GGZ), maatschappelijk werk De Kern en de jeugdagenten uit de gemeente Dalfsen doen gezamenlijk deze oproep aan jongeren. De maatregelen rondom het coronavirus hebben veel invloed op de huidige levensstijl van jongeren en landelijk horen we diverse berichten over jongeren die last krijgen van mentale problemen.

Andrea Tap, praktijkondersteuner van de huisarts in Nieuwleusen, vertelt over de aanleiding van het initiatief gezamenlijk een oproep te doen: “We horen landelijk veel signalen over mentale problemen onder jongeren: vereenzaming, jongeren die sombere gevoelens hebben, zich extreem vervelen of hun verhaal niet meer kwijt kunnen. Dit is een zorgelijk signaal. We hebben zelf geen harde cijfers hoe het gesteld is met de jongeren in onze gemeente, maar we kunnen ons voorstellen dat zij dat ook zo ervaren. Daarom willen we graag gezamenlijk een oproep doen: het is niet gek als je je even minder voelt. Maar praat er vooral over met iemand. Voel geen drempel om contact met ons op te nemen, doe het! Soms is het gewoon fijn even ‘van je af te praten”.

Gezamenlijk initiatief

Of je nu in gesprek met iemand van de GGD, maatschappelijk werk of de POH GGZ. Afhankelijk van de hulpvraag kom je altijd terecht bij de juiste persoon. Op www.samendoenindalfsen.nl/pratenmetiemand staan de diverse partners op een rij met daarbij kort vermeld waarom je bij die persoon/organisatie terecht zou kunnen. Gestimuleerd wordt om gewoon contact op te nemen, ook al twijfel je nog heel erg om te doen. 

- Advertisment -

Meest Populair