DALFSEN – Vanaf 2 februari kunnen jongeren tussen de 16 en 25 jaar uit de gemeente Dalfsen via een online enquête deelnemen aan een onderzoek over drugsgebruik onder jongvolwassenen. Dit onderzoek voert GGD IJsselland uit in opdracht van gemeente Dalfsen om meer inzicht te krijgen in het drugsgebruik onder jongvolwassenen. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk jongeren de enquête invullen.

(Advertentie)
GGD IJsselland doet onderzoek naar drugsgebruik onder jongvolwassenen in de gemeente Dalfsen

Wethouder Jan Uitslag: “Ook in de gemeente Dalfsen zijn signalen en zorgen over het drugsgebruik onder jongeren van 16 tot en met 25 jaar. We hebben hier alleen geen actuele cijfers van, dus weten niet hoeveel drugs er worden gebruikt in deze doelgroep. Hier willen we meer duidelijkheid over krijgen. Mocht uit het onderzoek blijken dat dit inderdaad bovenmatig speelt, kunnen we dit probleem gericht aanpakken. En voor een goed beeld hebben we álle jongeren nodig: of je nu wel of nog nooit drugs (hebt) gebruikt. Daarnaast biedt het onderzoek een kans om in deze lastige tijd te vragen aan de jongeren hoe het nu met ze gaat.”

Deelname

De vragenlijst is online in te vullen en bevat onder andere vragen over eventueel eigen drugsgebruik en over drugsgebruik door mensen in je omgeving. Deelname is anoniem. Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer tien tot vijftien minuten. Deelnemers maken kans op een cadeaubon naar keuze ter waarde van €10,- met een winkans van 1 op 10. Dus ben jij of ken jij een jongere uit de gemeente Dalfsen in de leeftijdsgroep 16-25 jaar? Doe dan mee of tip iemand die jij kent om de enquête in te vullen!

De enquête is in te vullen via www.watvindjijvandrugs.nl.

Resultaten

De resultaten van het onderzoek zijn belangrijk voor de gemeente, GGD IJsselland en andere organisaties die zich richten op de gezondheid en het welzijn van jongvolwassenen. Met de resultaten kunnen de gemeente en organisaties hun werkzaamheden beter afstemmen op de situatie van jongvolwassenen in de gemeente Dalfsen. De uitkomsten van het onderzoek worden voor de zomer bekend gemaakt via de website van gemeente Dalfsen en GGD IJsselland. 

Share.