16.4 C
Dalfsen
maandag 5 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsPraat mee over de toekomst van uw gebied

Praat mee over de toekomst van uw gebied

DALFSEN – Woensdagavond 10 maart vindt digitaal het Omgevingsfestival plaats. Dit wordt georganiseerd door de gemeente Dalfsen en gaat over de nieuwe Omgevingsvisie. Hierin staat beschreven hoe we graag zien dat de gemeente zich de komende 10 jaar gaat ontwikkelen Alle ideeën voor die Omgevingsvisie zijn de afgelopen tijd verzameld tijdens gesprekken met inwoners en samenwerkingspartners. Bestaande plannen, nieuwe ontwikkelingen en die ideeën zijn nu samengebracht in de concept Omgevingsvisie.

“De Omgevingsvisie is in de maak”, vertelt wethouder André Schuurman, “en daarom ook nog niet af. We werken hier stap voor stap naar toe. Nadat de gemeenteraad als vervolg op de toekomstvisie ‘Voor Elkaar’, de uitgangspunten heeft vastgesteld in de Kadernota Omgevingsvisie zijn we verder in gesprek gegaan met onze inwoners en samenwerkingspartners. Die gesprekken gaven ons zicht op de ideeën die er leven en wat belangrijk is voor onze leef gemeente”.

In alle kernen van onze gemeenten en in het buitengebied zijn digitale bijeenkomsten gehouden. Daarnaast zijn er ook drie themabijeenkomsten over samenleven,- wonen,- en werken gehouden. Naast de gesprekken hebben we iedereen ook bevraagd middels een enquête. Deze is door meer dan 400 personen ingevuld. Bij het bevragen hebben we ook contact gelegd met het onderwijs en de ouderzorg. De leerlingen van het Agnieten College hebben vlogs opgenomen over hoe zij erover denken, ouderen hebben op ansichtkaarten hun toekomstdroom voor de gemeente geschreven en tot slot hebben HBO deeltijdstudenten ideeën geschetst voor een deel van de gemeente.

Dit alles heeft heel veel informatie opgeleverd over hoe u denkt over de toekomst van ons mooie gebied. Hoe houden we dit leefbaar en aantrekkelijk in de toekomst. Welke dingen moeten we de komende jaren in gang zetten om dit te bereiken?

Uitnodiging

Op woensdagavond 10 maart om 19.30 uur wordt u op het digitale omgevingsfestival welkom geheten door wethouder André Schuurman. Het bureau Bügel Hajema uit Assen start met een presentatie met daarin de uitkomsten van de participatie. Alle informatie die daarmee is opgehaald zijn gebruikt bij het inrichten van de verschillende gebieden in de gemeente Dalfsen en hoe deze zich kunnen gaan ontwikkelen. Tijdens de bijeenkomst gaan we in groepen uit elkaar voor een doorkijk naar deze deelgebieden ook wel genoemd ‘concept Gebiedskompassen’. Graag horen wij uw mening over deze Gebiedskompassen.

U kunt deelnemen aan de avond door u aan te melden via de volgende link:

https://www.omgevingsvisiedalfsen.nl/omgevingsvisie-dalfsen/aanmelden-digitaal-omgevingsfestival.

3 REACTIES

Reacties zijn gesloten.

- Advertisment -

Meest Populair