21.3 C
Dalfsen
zondag 28 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsInteresse in de gemeente(politiek)? Meld je aan voor de gratis cursus Politiek...

Interesse in de gemeente(politiek)? Meld je aan voor de gratis cursus Politiek Actief in de gemeente Dalfsen

DALFSEN – Op 1 april 2021 start in de gemeente Dalfsen de (waarschijnlijk online) cursus Politiek Actief. De cursus is verspreid over drie verschillende avonden: 1, 15 en 22 april 2021. Het is een laagdrempelige cursus, bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente en politiek. De cursus is ook interessant voor inwoners die misschien interesse hebben om politiek actief te worden, maar nog niet precies weten wat de mogelijkheden zijn. Meedoen is gratis en aanmelden kan via [email protected]. Er is ruimte voor 30 geïnteresseerden.

Vraagt u zich wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denkt u wel eens dat u dat beter zou kunnen? Of wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet u niet hoe? Op deze vragen – en meer! – krijgen deelnemers aan de cursus antwoord.

Burgemeester Erica van Lente hoopt dat er een diverse groep inwoners geïnteresseerd is in de cursus: “De cursus heeft een brede insteek: aan de ene kant bedoeld voor inwoners die gewoon benieuwd zijn naar de gang van zaken binnen een gemeente en de lokale politiek. Aan de andere kant voor inwoners die overwegen zelf politiek actief te worden. En dan is nu wel het moment om in actie te komen, omdat de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart 2022 plaatsvinden en kandidaatstelling via een politieke partij verloopt. Ik hoop van harte dat we een diverse groep deelnemers krijgen bij deze cursus! Jong, ouder, mannen en vrouwen, mensen met een beperking en inwoners met een migratieachtergrond. Een representatieve groep voor onze samenleving. Wat zou het mooi zijn als we op deze manier elkaar enthousiast maken over de gemeente, de lokale politiek en ieders (mogelijke) rol hierin!”  

De cursus

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. Afhankelijk van de geldende maatregelen zullen deze online of fysiek plaatsvinden. Bij elke bijeenkomst zijn er gastsprekers aanwezig. Op de eerste avond, 1 april, draait het om kennismaken met elkaar en de gemeente. Hier is burgemeester Erica van Lente te gast. De tweede avond, 15 april, staat in het teken van ‘hoe werkt de gemeente’ en ‘actief in de politiek’. Een onderdeel van het programma is een interview met twee raadsleden waarin wordt gevraagd waarom ze gemeenteraadslid zijn geworden, waarom ze voor hun partij hebben gekozen en hoe ze zich hebben voorbereid op hun raadslidmaatschap. Op de derde avond, 22 april, draait het om drie rollen die de gemeenteraad heeft (kadersteller, controleur en volksvertegenwoordiger).

Meer informatie

De cursus wordt verzorgd door ProDemos. Kijk voor meer informatie over de cursus Politiek Actief voor de gemeente op www.dalfsen.nl/politiekactief. Twijfel je of het iets voor jou is? Neem dan contact op met de griffiemedewerker via [email protected] of door te bellen naar 14 0529.

- Advertisment -

Meest Populair