12.3 C
Dalfsen
vrijdag 9 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsHerdenking 4 mei: waar staan we na 75 jaar vrijheid?

Herdenking 4 mei: waar staan we na 75 jaar vrijheid?

DALFSEN – Op 4 mei herdenken we de oorlogsslachtoffers. In 2020 stonden we stil bij 75 jaar vrijheid en herdachten we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar kijken we vooruit. Waar staan we nu? Hoe vrij zijn we in 2021? Dit is dan ook het jaarthema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei: ‘na 75 jaar vrijheid’.

“Hoewel we ook in 2021 helaas weer geen samenkomst kunnen organiseren om stil te staan bij alle oorlogsslachtoffers, hebben we manieren gevonden om toch samen te herdenken. En dat is belangrijk. Ook om na te denken over hoe vrij wij zelf eigenlijk zijn”, geeft burgemeester Erica van Lente aan. “Juist nu we in deze coronacrisis beperkt worden in onze bewegingsvrijheid, voelen we wat het betekent om vrij te zijn.” Net als in 2020 vindt er ’s avonds op 4 mei geen publieke kranslegging plaats bij de monumenten in Nieuwleusen en Dalfsen. Burgemeester Erica van Lente en kinderburgemeester Myla zullen eerder op de dag een krans leggen in Nieuwleusen. De burgemeester zal een toespraak houden en Myla zal een gedicht voordragen. Hier wordt, net als vorig jaar, een film van gemaakt. Deze film is op 4 mei vanaf 20:30 uur te zien via de social media kanalen van de gemeente Dalfsen (Facebook, Twitter en Instagram) en diezelfde avond ook via de lokale omroep VechtdalTV. Daarnaast is de toespraak van burgemeester Erica van Lente te lezen in Kernpunten.

- Advertisment -

Meest Populair