18.3 C
Dalfsen
zondag 4 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsNieuw gezicht mantelzorgteam

Nieuw gezicht mantelzorgteam

DALFSEN – Het mantelzorgteam organiseert veel uiteenlopende activiteiten voor mantelzorgers in het werkgebied van Saam Welzijn. Die worden veelal aangekondigd in de lokale media. Bij het mantelzorgteam kunt u terecht voor ondersteuning bij ‘regelwerk,’ informatie over mantelzorg en alles daaromheen, individuele gesprekken, contact met lotgenoten (zoals het maandelijkse Alzheimer Café en de koffie-ochtenden voor partners), meedenken over de inzet van respijtzorg (zodat de mantelzorger even ontlast wordt). Soms wordt een zorgvrijwilliger ingezet, zodat de mantelzorger even tijd vrij kan maken voor hobby’s of een uitstapje. Deze zorgvrijwilligers krijgen een basistraining, met name gericht op communicatie en enkele malen per jaar bijscholing. Het mantelzorgteam verzorgt ook scholing rond ziektebeelden en thema’s. Voor meer informatie, een luisterend oor of een hulpvraag kunt u contact opnemen met het mantelzorgteam via onderstaande contactgegevens.

Daarnaast zet dit team zich in voor jonge mantelzorgers. Eén op de vijf jongeren in Nederland groeit op in een gezin waar mantelzorg wordt verleend. Dat kan gaan om een zieke of depressieve ouder, een broer met autisme of een familielid die worstelt met een verslaving. Er worden verschillende soorten activiteiten georganiseerd zoals een kamp speciaal voor Jonge Mantelzorgers, ontspannende sport of spel activiteiten met lotgenoten en worden er ‘Brussengroepen’ gestart voor kinderen die opgroeien met een broer of zus met ADHD of een vorm van Autisme. Het doel van deze activiteiten is om in contact te zijn met lotgenoten, herkenning vinden, praten over thuis of juist eventjes helemaal niét aan thuis denken.
Daarnaast kunnen jongeren terecht voor individuele gesprekken bij consulent Jonge Mantelzorgers Sofieke Luiken.

Nieuw in het team is Alet Lenderink. Samen met Janny Velthuis biedt zij mantelzorgondersteuning aan in gemeente Dalfsen. Alet concentreert zich op Nieuwleusen en Dalfsen en Janny heeft als werkgebied Lemelerveld en Dalfsen. Sofieke Luiken is consulent jonge mantelzorgers en richt zich op heel gemeente Dalfsen.

In verband met het corona-virus zijn sommige activiteiten nog stopgezet, of vinden op dit moment in aangepaste vorm plaats. Wat wel kan en mag, is samen wandelen. Mocht u behoefte hebben aan een wandeling of zelf graag willen wandelen, maar mist u een wandelmaatje? Via onderstaande contactgegevens kunt u het mantelzorgteam bereiken.

- Advertisment -

Meest Populair