18.3 C
Dalfsen
zondag 4 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsGemeente Dalfsen start met campagne tegen het wegnemen en vernielen van verkeersborden

Gemeente Dalfsen start met campagne tegen het wegnemen en vernielen van verkeersborden

DALFSEN – Het komt steeds vaker voor: ‘ineens’ is een verkeersbord of –paal verdwenen of vernield. Dit leidt tot verkeersonveilige en –onduidelijke situaties. Om dit tegen te gaan start de gemeente Dalfsen vandaag, 4 juni 2021, met de campagne ‘Laat mijn lekker hangen!’. Wethouder Ruud van Leeuwen deed de aftrap met het plaatsen van de eerste verkeerssticker.

“Verkeersborden en – tekens zijn er niet zomaar: ze zijn bedoeld om verkeersdeelnemers te informeren over hoe ze zich horen te gedragen in het verkeer. En dat niet alleen. Ze zijn er ook zeker om gevaarlijke situaties te voorkomen”, vertelt wethouder Ruud van Leeuwen. “Helaas merken we steeds vaker dat onze verkeersborden ineens weg zijn of liggen compleet vernield aan de zijkant van de weg. Hier proberen we samen wat aan te doen. En hopelijk helpt u als inwoner ons hier ook een beetje in mee door een oogje in het zeil te houden”.

Lekker laten hangen!

Vanaf 4 juni worden de verkeersborden in de gemeente Dalfsen voorzien van een sticker. Naast de tekst ‘Laat mij lekker hangen!’ staat er ook een QR code op de sticker. Deze code kan met een mobiele telefoon worden gescand en herleid naar de website www.dalfsen.nl/verkeersborden. Op deze pagina staat informatie over de risico’s van het wegenemen van verkeersborden en de hoogte van boetes. Zo hoopt de gemeente Dalfsen vandalisme tegen te gaan.

Vandalisme

Hoewel elke vorm van vandalisme kwalijk is, is vandalisme die zich richt op verkeersborden en wegbebakening een van de meest verwerpelijke vormen. Dit, omdat er naast de maatschappelijke schade ook verkeersonveilige situaties kunnen ontstaan. Denk daarbij aan het omdraaien van verkeersborden, vernielen, of weghalen van een verkeersbord, wat in het ergste geval kan leiden tot een verkeersongeval. De gevolgen kunnen ernstig zijn en worden vaak onderschat. Daarnaast vergeten mensen vaak dat er hoge boetes staan op het wegnemen van een verkeersbord en in het uiterste geval een gevangenisstraf. Daarom vragen we iedereen de borden te laten staan, zodat gevaarlijke situaties voorkomen worden.

Dus laat in het vervolg de verkeersborden lekker hangen. Jij geen boete, wij geen ongelukken!

- Advertisment -

Meest Populair