23.2 C
Dalfsen
woensdag 31 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsFietsreparatiekastjes bij snelfietsroute Zwolle Dalfsen

Fietsreparatiekastjes bij snelfietsroute Zwolle Dalfsen

DALFSEN – Afgelopen vrijdag onthulde wethouder Ruud van Leeuwen samen met Marcel Knobben van Salland Tweewielers de fietsreparatiekastjes die langs de snelfietsroute Zwolle Dalfsen zijn geplaatst. Twee kastjes hebben al een locatie gekregen: bij zorgboerderij De Ruimte aan de Vossersteeg 74 en bij de boerderij Ruitenberg aan Hessenweg 8. Het derde kastje moet nog een locatie krijgen. Daarom ook de vraag aan de gebruikers en aanwonenden van de route: “Wat vindt u een geschikte locatie?”. Geef het door via [email protected].

In de kastjes zitten onderdelen voor kleine reparaties aan de fiets, zoals een setje imbussleutels, een fietspomp en een bandenplaksetje, beschikbaar gesteld door Salland Tweewielers. Dit kunnen passanten gratis gebruiken als ze fietsen op de vernieuwde snelfietsroute Zwolle – Dalfsen.

“Eind 2019 zijn we aan de slag gegaan met de vernieuwingen aan de fietsroute richting Zwolle”, vertelt wethouder Ruud van Leeuwen. “Toen de werkzaamheden begin 2020 klaar waren, hebben we wel gezegd dat we de route nog verder gaan aankleden. Zo hebben we de afgelopen periode wegmarkering aangebracht en heeft onze buitendienst leunhekken gemaakt voor de fietsopstelplaats. Daarnaast kwam uit een van de participatiesessies die we hebben georganiseerd onder andere het idee om reparatiekastjes langs de weg te plaatsen. Hier wilden we graag aan meewerken, in samenwerking met twee aanwonenden langs de route. We gunnen natuurlijk niemand pech onderweg, maar stel het gebeurt: dan komt dit goed van pas!” De route wordt de komende periode nog verder aangekleed met het logo van de fietsroute.

Fietsreparatie-actie

Daarnaast was vrijdag 11 juni van 07.00 – 09.00 uur een fietscheck voor alle passanten, georganiseerd door de gemeente Dalfsen en Salland Tweewielers. Dit, om de snelfietsroute Zwolle Dalfsen te promoten en mensen die gebruik maken van de fiets te belonen met deze sportieve keuze. De fiets werd gecheckt bij de fietsopstelplaats in Dalfsen en de passanten kregen nog een stuk fruit mee van kwekerij Eef Stel, die gevestigd is langs de fietsroute.

Snelfietsroute Zwolle – Dalfsen

Dit alles is onderdeel van de aankleding van een deel van de snelfietsroute Zwolle Dalfsen, die in Dalfsen eind 2019 is aangepakt en verbeterd. De komende jaren gaat de gemeente samen met de andere partners bezig met het verder doortrekken van de route door Dalfsen heen, via Oudleusen naar Ommen en zelfs door naar Hardenberg.

- Advertisment -

Meest Populair