12.3 C
Dalfsen
vrijdag 9 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsStatiegeld op blikjes al vanaf 1 juli 2021 in de gemeente Dalfsen

Statiegeld op blikjes al vanaf 1 juli 2021 in de gemeente Dalfsen

DALFSEN – Pas eind 2022 gaat het landelijk in; statiegeld op blikjes. Maar niet in de gemeente Dalfsen, want daar kunnen inwoners al vanaf 1 juli 2021 hun blikjes inleveren tegen een kleine vergoeding. Dit gaat tegelijk in met de landelijke invoering van het statiegeld op kleine flesjes. Wethouder André Schuurman leverde het eerste blikje in bij Kringloop Noggus&Noggus: ‘Stap voor stap werken we toe naar een duurzame leefomgeving. Hergebruik van grondstoffen en het voorkomen van zwerfafval dragen hieraan bij. Daarom ondersteunen we dit initiatief voor statiegeld op blikjes graag.’

Vanaf 1 juli kunnen inwoners hun blikjes brengen bij kringloopwinkel Noggus&Noggus in Dalfsen. Per blikje is er een vergoeding van 15 cent statiegeld of 30 cent shoptegoed bij de kringloopwinkel.

Speciaal voor inwoners

Robin Drost, bedrijfsleider bij Noggus&Noggus in Dalfsen: ‘We zamelen drankblikjes in die men heeft gekocht in winkels, maar liever nog blikjes die men heeft opgeraapt uit de natuur. Aan de actie kunnen alleen inwoners uit de gemeente Dalfsen deelnemen. Ook maatschappelijke instellingen zoals kerken, scholen en verenigingen mogen meedoen.’

Vergoeding of waardebon

Het is de bedoeling dat alleen gebruikte blikjes uit de gemeente Dalfsen worden ingeleverd. Vanaf 10 blikjes kun je ook kiezen voor een winkeltegoedbon. Het statiegeldbedrag wordt dan verdubbeld. Men kan deze waardebon kan ook aan iemand anders geven of in de collectebus stoppen voor anderen die een winkeltegoedbon goed kunnen gebruiken.

Duur actie

De actie stopt als het statiegeld op blikjes landelijk van start gaat op 1 januari 2023 of als het actiebudget op is.

- Advertisment -

Meest Populair