OUDLEUSEN – Als de Covid-maatregelen het toelaten start Saam Welzijn in de eerste week van september weer met de traditionele activiteiten. Zo ook in de Wiekelaar in Oudleusen.

(Advertentie)
Koersbal en Gymnastiek Oudleusen heet nieuwe deelnemers welkom!

Gymnastiek

Iedere dinsdagochtend van 9.00 – 10.00 uur is er gymnastiek voor senioren. Dit wordt gegeven door de ervaren en deskundig gymdocent Ina Linthorst. Bij de oefeningen wordt rekening gehouden met de fysieke en mentale veranderingen die, naarmate de leeftijd hoger wordt, optreden. Denk hierbij aan een slechte houding, gebrek aan flexibiliteit, afnemende spierkracht en concentratieproblemen.    

Bewegen op oudere leeftijd is zeer de moeite waard om de spieren te versterken, vetpercentage te reguleren en elasticiteit van pezen en banden te bevorderen. Bovendien is het leuk om samen met anderen deel te nemen aan deze activiteit.

Koersbal

Iedere dinsdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur komt de groep Koersbalspelers bijeen om dit spel te spelen. Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op “jeu de boule”. Koersbal wordt binnen gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter en het is de bedoeling om de ballen zo dicht mogelijk te rollen bij het witte doelbolletje. De ballen rollen echter niet in een rechte lijn omdat het zwaartepunt niet in het midden zit. Daardoor is Koersbal leuk, maar zeker in het begin ook moeilijk. Iedereen kan het leren en zal ervaren dat het vooral een gezellig maar ook verrassend spel is.

Beide activiteiten hebben ruimte om nieuwe deelnemers te verwelkomen.

Wilt u meer weten over of wilt u zich opgeven voor deze activiteiten, dan kunt u bellen of mailen naar 0529-793013 of [email protected].

Share.