12.3 C
Dalfsen
vrijdag 9 juni 2023
No menu items!
HomeEvenementenPoëziewedstrijd en workshops tijdens WAK

Poëziewedstrijd en workshops tijdens WAK

DALFSEN – In 2021 vindt de WAK plaats van 11 september tot en met 18 september. Dit jaar sluit de Bibliotheek samen met Kulturhus De Spil tijdens de WAK aan bij de campagne DNA van Dalfsen. DNA van Dalfsen verbindt iedereen in de gemeente Dalfsen door verhalen van vroeger en nu. Die verhalen willen we tijdens de WAK ophalen en zichtbaar maken. Dat doen we met een poëziewedstrijd voor een brede doelgroep. Poëzie is voor veel mensen geen makkelijk genre. Juist door het te koppelen aan het DNA van Dalfsen proberen we poëzie dichtbij te brengen. Iedereen kan spelen met taal. Het Agnietencollege en Rosengaerde doen mee met een eigen workshop.

De wedstrijd

Je kunt meedoen met de wedstrijd door je gedicht op te sturen naar [email protected] . De ingezonden gedichten worden getoond tijdens de Expositie ‘Spelen met taal, DNA van Dalfsen’ die te zien is in de Spil van 13 tot en met eind september. De winnaar wordt door het publiek middels stemmen bepaald.

Stem op je favoriete gedicht

Het publiek kan straks stemmen op hun favoriete gedicht op twee manieren. Tijdens de expositie vind je een stembox met stembriefjes waar je jouw favoriet in kunt doen. Of zet jouw mooiste gedicht op Facebook of Instagram o.v.v. #PoëzieDNADalfsen #favoriet. Je vindt de inzendingen vanaf 13 september op www.bibliotheekdalfsen.nl en www.despilnieuwleusen.nl.

De winnaar wordt begin oktober bekend gemaakt. Naast een mooie prijs krijgt het gedicht van de winnaar een speciale plek in de Bibliotheek.

Workshops ‘Spelen met taal’

Heb jij een verhaal dat je graag wilt vertellen en laten zien, maar weet je nog niet zo goed hoe je kunt spelen met taal? Doe dan mee met de gratis workshops in Dalfsen of Nieuwleusen. Je leert over de verschillende vormen van poëzie en maakt je eigen gedicht dat je meteen kunt inzenden voor de wedstrijd.

  • Dalfsen, Trefkoele+: 16 september, 20.00 – 22.00 uur
  • Nieuwleusen, De Spil: 14 september, 20.00 – 22.00 uur
- Advertisment -

Meest Populair