12.4 C
Dalfsen
zondag 4 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsWorkshops Eenvoudig schrijven

Workshops Eenvoudig schrijven

DALFSEN – Een tekst op taalniveau B1 begrijpt bijna iedereen (zo’n 95% van de bevolking). Ook mensen die geen hoge opleiding hebben gehad en voor hun werk nooit hoeven te lezen. Daarom noemen we taalniveau B1 ‘eenvoudig Nederlands’. Overheden en bedrijven schrijven hun teksten meestal op taalniveau C1. Ongeveer 60% van onze bevolking kan die teksten echter niet goed begrijpen. De bibliotheek organiseert daarom tijdens de Week van Lezen en Schrijven twee workshops ‘eenvoudig schrijven’ voor maatschappelijke organisaties en politieke partijen.

Schrijven, informatie overbrengen via tekst, heeft als belangrijkste doel dat je bereikt wat je wil bereiken: de lezer moet vaak iets doen na het lezen van de tekst zoals medicijnen op de juiste manier innemen, zich goed verzekeren of zich houden aan de voorwaarden van een vergunning of uitkering. Dit doel bereik je alleen als je in ‘eenvoudig Nederlands’ (B1 niveau) en met focus op het doel dat je wilt bereiken schrijft. Doe je dit goed, dan is de kans groot dat je lezer doet wat je van hem verwacht. Tijdens de workshop ‘Eenvoudig schrijven’ leer je hoe je dit doet.

Voor wie:       Medewerkers van maatschappelijke organisaties

Wanneer:      Maandag 6 september 2021 van 14.00 tot 15.30 uur.

Waar:             Bibliotheek Dalfsen, Trefkoele+

Aanmelden

Voor wie:       Politieke partijen in de gemeente Dalfsen

Wanneer:      Maandag 6 september 2021 van 19.00 tot 20.30 uur.

Waar:             Bibliotheek Dalfsen, Trefkoele+

Aanmelden kan op de website van Bibliotheek Dalfsen bij de ‘Activiteiten’: www.bibliotheekdalfsen.nl.

- Advertisment -

Meest Populair