16.4 C
Dalfsen
maandag 5 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsStart Basistraining voor taalvrijwilligers 1 november

Start Basistraining voor taalvrijwilligers 1 november

DALFSEN – Bibliotheek Dalfsen vindt het belangrijk om iedereen met een taalvraag goed te kunnen helpen en is daarom altijd op zoek naar taalvrijwilligers. Alle taalvrijwilligers nemen deel aan de ‘Basistraining voor taalvrijwilligers’. Deelname is gratis. De training vindt plaats op 1, 8, 15 en 22 november. Aanmelden kan op de website van de Bibliotheek.

Tijdens deze basistraining krijgen deelnemers informatie over de doelgroep en hoe volwassenen leren. Zij leren vooral hoe je laaggeletterden begeleidt bij het leren lezen en schrijven, spreken, rekenen of omgaan met een computer.

Inhoud training

In de training wordt aandacht besteed aan datgene wat jij als taalvrijwilliger tegenkomt bij het begeleiden van een taalvrager. Hoe leert een volwassene lezen of schrijven? Welke methodes kun je toepassen bij het (beter) leren van de Nederlandse taal? Hoe ga je om met verschillende taalniveaus en leerstijlen? Kortom, een interactieve en informatieve training waardoor je als een deskundige(r) taalvrijwilliger aan de slag kunt.

Duur

De training beslaat 4 dagdelen (3 uur per keer). Je dient bij alle dagdelen aanwezig te zijn, omdat de vaardigheden met elkaar samenhangen. Daarnaast leren deelnemers tijdens de training van elkaars ervaringen. Als je 4 dagdelen gevolgd hebt, ontvang je een certificaat.
 

Data en tijden

Maandagmiddag:

1 november: 13.30 -16.30 uur.

8 november: 13.30 -16.30 uur.

15 november: 13.30 -16.30 uur.

22 november: 15.00 – 17.00 uur.

Meer informatie en aanmelden als taalvrijwilliger via Sabine Sijbom: [email protected].

- Advertisment -

Meest Populair