23.2 C
Dalfsen
woensdag 31 mei 2023
No menu items!
HomeKunst & CultuurWAK 2021 ‘Kleurrijk verlopen’

WAK 2021 ‘Kleurrijk verlopen’

DALFSEN – Eindelijk konden we weer lekker op uit! Tijdens de Week van de Amateurkunst 2021 kon het publiek volop genieten van alle prachtige en diverse culturele activiteiten die de gemeente Dalfsen rijk is!

We trapten de WAK-week af met een wandeling, onder het genot van prachtige verhalen over de historie van Rechteren en Dalfsen. Verhalen liepen als een rode draad door deze week. Bij alle activiteiten zag en hoorde je de passie van kunstbeoefenaars. Van het plezier van muziek maken, de totstandkoming van een schilderij of kunstwerk of de gedachte achter een foto. Stuk voor stuk unieke en inspirerende verhalen en ervaringen.

Mooi om te zien dat kunst en cultuur ontmoetingen teweegbracht. Tijdens de orkestrepetitie van Salon Orkest SPOOM werden de wangen rood van inspanning, om de aanwijzingen van de dirigent bij te houden. Mooi om te zien dat zij zich samen inspannen ter voorbereiding op hun concert volgende week. Tijdens KUNSTGREEP mochten kinderen van alles uitproberen op het gebied van kunst. Met een blij gezicht vertrok een meisje met haar zelfgemaakte tekening onder de arm, met de vegen van houtskool nog op het gezicht weer richting thuis. Ook was er reuring in Kulturhus De Spil! En vergeet niet alle mensen die tijdens Kunst om Dalfsen bij verschillende kunstpunten lekker konden genieten van alle creaties. Ook konden onze muziekverenigingen en koren zich eindelijk weer presenteren aan het publiek. Hopelijk gaat dat vanaf nu alleen maar meer worden!

We kijken terug op een geslaagde WAK Dalfsen 2021. Complimenten aan iedereen die zich heeft gepresenteerd en zich heeft ingezet om deze week zo kleurrijk te maken. Speciale dank aan de de vele vrijwilligers, medewerkers van de Kulturhusen, en de WAK-werkgroep. Met deze werkgroep proberen we inwoners van de gemeente Dalfsen te laten zien wat er op het gebied van kunst en cultuur te doen is. Met speciale dank aan Stefna Bruntink en Björn Zillen voor hun inzet tijdens de WAK-live. De live-uitzending van de WAK vanuit de Stoomfabriek is inmiddels al zo’n 200 keer bekeken via YouTube. Anton Klein Willink bedanken we graag voor alle ideeën en inzet voor de bandjes van deze WAK-editie. Voor het werk aan onze website en de hulp tijdens de KUNSTGREEP danken we Conny Aalbers. Ria van Lenthe bedanken we voor het meedenken en de bezoeken aan diverse deelnemers. En Johan Bokma: dank dat je dit jaar onze ‘huisfotograaf was’. Met de gemaakte foto’s hebben we een mooi overzicht gekregen van al wat te doen is in onze gemeente. En tot slot dank aan Communicatieadviesbureau COMCept voor hun ondersteuning tijdens de voorbereiding van deze WAK editie.

Iets gemist? Via www.wakdalfsen.nl en Facebook en Instagram kun je optimaal nagenieten van deze week vol kunst en cultuur. Tot volgend jaar!

- Advertisment -

Meest Populair